Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε την δική του συμφωνία και αναρωτήθηκε γιατί δεν υπερψηφίζει η αντιπολίτευση τα θετικά μέτρα μιας προσπάθειας που δεν θα φέρνατε σε πέρας ποτέ.

Όπως την πατήσατε με την 13η σύνταξη θα πέσετε στο λάκκο ενός κόμματος διαμαρτυρίας, που λέει όχι σε όλα, είναι καταστροφικό για τη χώρα.

Έκανε ένα μίνι απολογισμό επικεντρώνοντας στον ανοικτό ορίζοντα που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για πραγματική έξοδο από την κρίση. Μια «ανίκανη» κυβέρνηση που προσέχει τους αδύνατους, που βάζει το χρέος στο στόχαστρο, άνοιξε τα σχολεία στην ώρα τους.

Αποδεικτήκαμε ανίκανοι στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος κύριοι της αντιπολίτευσης. Θα σας στενοχωρήσω για τα έργα σας στην Υγεία. Αυτή η κολώνια κρατά χρόνια , με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Νοσοκομείο ‘Ερρίκος Ντυνάν’.

Ένα κοινωνικό φαινόμενο για κάποιον και κανείς δεν ασχολιόταν με αυτό το πάρτι. Μας λέτε ψεύτες αλλά εσείς είπατε το «μαζί τα φάγατε», το δικό σας πόρισμα δεν σας αθωώνει. Ο χορ’ος της μίζας και τις γεμάτες βαλίτσες λεηλατώντας το δημόσιο κουμπαρά.

Μετά το 2010 διογκώθηκαν οι σπατάλες ιδιαίτερα στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αφού δεν είστε καθαροί, όλοι ίδιοι είμαστε και ζητάτε και την περίοδο της δικιάς μας θητείας.

Διάβασα την πρόταση της ΝΔ και διαπίστωσα πως δικαιολογείτε τα πεπραγμένα σας πριν ακόμη αρχίσει η έρευνα. Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν χαρίστηκε σε ιδιώτη ένα νοσοκομείο με τέτοιο προκλητικό τρόπο.

Η άποψη «καλώς το δώσαμε», αποκαλύπτει την αντίληψη που έχετε για τη δημόσια υγεία. Το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ ανοίγει το δρόμο παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες χωρίς ενδοιασμούς.

Καυτά ερωτήματα

Πως στήθηκε η ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ποιος ευνοήθηκε, πόσα χρήματα χάθηκαν με την ανεξέλεγκτη δαπάνη φαρμάκων την τελευταία 20ετία. Κορωνίδα η υπόθεση Novartis αποδεικνύει τις αμαρτωλές σχέσεις με τις κυβερνήσεις της εποχής.

Κάνουμε ότι είναι δυνατό για την στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και αυτά τα ελατήρια προάσπισης της έδωσε την εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ. Να ρίξουμε φως σε όλα όσα οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Δύο ακόμα χρόνια θα συνεχίσουμε να ξεσκεπάζουμε τις «βρωμιές» και ο λαός θα μας κρίνει.