Της Ζωής Τόλη

Νέο single & music video, με τίτλο «Το Τέλος», «The End», παρουσιάζει η ταλαντούχα Άννα Μπουρμά, σε μουσική και στίχους δικούς της. Το καινούριο τραγούδι κυκλοφορεί από την Heaven Music και μιλάει για το επικείμενο τέλος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Μετά από το «Νομίζεις πως μιλάς», γεννιέται μία νέα προσπάθεια της νεαρής ερμηνεύτριας, πάνω σε ένα θέμα τόσο σοβαρό και επείγον. Η Άννα η Μπουρμά διατυπώνει μία πρόταση κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα που δείχνει την ευαισθησία της νέας γενιάς, για ένα νευραλγικό ζήτημα, όπως είναι η εκμηδένιση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στη σύγχρονη, αλλά όχι και πολιτισμένη διεθνή κοινότητα. Ένα μουσικό μανιφέστο που αφορά στην ηθική αναλγησία, επακόλουθο της αποδόμησης του ανθρώπινου υποκειμένου.

Ένας σφριγηλός ηλεκτρονικός ήχος που χαρακτηρίζει την πορεία της ερμηνεύτριας, συνοδεύει το πολυεπίπεδο της μελωδικής της έκφρασης και την εμβέλεια της μυστηριακής μουσικής υπόκρουσης. Η οπτική του τραγουδιού προοικονομεί την συνείδηση του ατόμου που οφείλει να αφυπνιστεί και να αγωνιστεί για τη σωτηρία μιας πραγματικότητας που φθίνει.

Μιλάμε για μια δουλειά ώριμη, μεστή, πληθωρική που δεν ασπάζεται με τίποτε τη γραμμικότητα της πλειονότητας των σύγχρονων συνθέσεων. Η κρυφή γοητεία της απενεχοποιημένης απλότητας πάντοτε στηρίζει την ποιότητα, εκπέμποντας μία πρωτόγνωρη πνευματικότητα που τόσο ανάγκη έχουν οι λαοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία απλότητα καθόλου σχηματική ή επιδερμική, αντιθέτως βαθιά και «εσωτερική».

Με το συνδυασμό το επικολυρικού στοιχείου η δημιουργός Άννα Μπουρμά, ενισχύει με συνετή συγκίνηση, το νέο της τραγούδι – διαμαρτυρία, με την απαραίτητη οικουμενικότητα. Πράγμα σημαντικό και απόλυτα χρήσιμο, καθώς αποδίδεται τιμή και αξία στο ιδανικό της φύσης που αποτελεί και το μοναδικό λίκνο της ανθρώπινης φυλής.

«Το Τέλος», μία εντυπωσιακή, αιφνίδια, χειροποίητη μουσική σύνθεση, ένα video, μία πρωτότυπη κινηματογράφηση με την προσομοίωση του αφανισμού του αντικειμενικού μας κόσμου.

Τη σύλληψη της ιδέας της Άννας Μπουρμά, σκηνοθέτησε με ευέλικτο τρόπο ο Θοδωρής Ποπέσκου που υλοποίησε την έμπνευσή της. Τη συλλογικότητα συμπληρώνουν οι πάνω από τριάντα ηθοποιοί που συμμετείχαν σε ένα project, απαιτητικό, σύνθετο και ποικίλο.
Η όλη παραγωγή αποπνέει την ελπίδα για ένα αισιόδοξο Αύριο, με μοναδική κινητήρια δύναμη την επίγνωση και τη συνειδητότητα του ατόμου που υποχρεούται επιτέλους να λειτουργήσει ως Πολίτης αυτού του κόσμου.

Αυτός είναι και ο προβληματισμός της εκλεκτικής Άννας Μπουρμά, που δικαιώνεται γι αυτή της την εικαστική «παρέμβαση» στα τεκταινόμενα, καθώς το προϊόν είναι αδιαπραγμάτευτα καλλιτεχνικό και μουσικά και στιχουργικά.

Ένα προϊόν που γεύεται άμεσα, αυθόρμητα και γενναιόδωρα την αποδοχή του κοινού. Το κοινό που και αισθητική έχει και που διψά για τέτοιες προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχυ και δείχνουν τη δυναμική της ανάληψης της ευθύνης μας, απέναντι στα παιδιά. Γιατί αυτά είναι που αποτελούν αυτεπάγγελτα και τη μόνη υπόσχεση για ένα βιώσιμο ΜΕΛΛΟΝ.

Απολαύστε το: