Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την ανατροπή στην παράταση (2-1) κόντρα στη Μαν. Σίτι και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου. Έτσι ο Πεπ έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τίτλο σε μια σεζόν.

Οι πολίτες ξεκίνησαν καλύτερα, προηγήθηκαν, αλλά η Άρσεναλ είναι ομάδα κυπέλλου και το απέδειξε και φέτος. Ο Βενγκέρ έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας στο FA CUP. Η Άρσεναλ κέρδισε τη συμμετοχή της σε τρίτο τελικό τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Σίτι πέτυχε γκολ που κακώς ακυρώθηκε στο 40′ γιατί η σέντρα του Σανέ δεν είχε βγει εκτός τελικής γραμμής πριν φτάσει στον Αγκουέρο που σκόραρε. Ο Αργεντινός βέβαια δεν πτοήθηκε και στο 62′ πέτυχε τελικά το γκολ που προήλθε από μαγική 60άρα μπαλιά του Γιάγια Τουρέ. Το 12ο γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια του Αγκουέρο δεν έμελλε να δώσει την πρόκριση στους γαλάζιους. Στο 72′ η Άρσεναλ ισοφάρισε όταν από σέντρα του Τσάμπερλεν, ο Μονρεάλ βρήκε τη μπάλα στην κίνηση και νίκησε το Μπράβο.

Ακολούθησαν δυο δοκάρια για τη Σίτι που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το πρώτο στο 79′ με σουτάρα του Τουρέ και το δεύτερο στο 82′ απο κεφαλιά του Φερναντίνιο στο οριζόντιο. Αλλη μια ευκαιρία είχε η Άρσεναλ με το Γουέλμπεκ στο 86′ να μη βρίσκει δίχτυα σε δύσκολη προσπάθεια.

Στο extra μισάωρο λοιπόν, οι “gunners” είχαν φανερά περισσότερες δυνάμεις απ΄τους “citizens” και πέτυχαν το νικητήριο στο 101′. Οι αμυντικοί της Σίτι δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα απ΄την περιοχή τους μετά απο κόρνερ και βρέθηκε ο Σάντσες για να κάνει το 2-1 από κοντά. Oι κανονιέρηδες έφτασαν πια τις 20 συμμετοχές σε τελικούς και κατέχουν το σχετικό ρεκόρ.

Χαϊλάιτ:

 

 

Ο Γκουαρντιόλα σε κάθε σεζόν μέχρι τώρα στην προπονητική του καριέρα, έπαιρνε τουλάχιστον ένα τίτλο με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα. Στην Αγγλία όμως είναι αλλιώς. Η Άρσεναλ θα βρεί απέναντι της την Τσέλσι στον απολύτως Λονδρέζικο τελικό του Γουέμπλει στις 27 Μαΐου. Δείτε και τα χαϊλάιτ της φοβερού ημιτελικού Τσέλσι – Τότεναμ που έγινε προχθές: