Το Eurogroup ολοκληρώθηκε με μόλις δύο ώρες διάρκεια και κατ΄ αρχήν συμφωνία της προνομοθέτησης μέτρων από το 2019 και μετά και ταυτόχρονα την άφιξη των θεσμών την Τρίτη στην Αθήνα.

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα και η αποσαφήνιση της επιλογής της συμπολίτευσης έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της αντιπολίτευσης: Τα δώσατε όλα και πήρατε ελάχιστα και αόριστα.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέα επιβάρυνση, αλλά θα τροποποιηθεί το μίγμα πολιτικής. Επίσης εξαιρέθηκε ένα ποσό 3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Η… Αγία Τριάς -Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ- εμφανίστηκε ικανοποιημένη για την έκβαση των συνομιλιών, ενώ το ΔΝΤ είναι πιο επιφυλακτικό.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας δήλωσε πως οι θεσμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα και μαζί με τις ελληνικές αρχές θα οριοθετήσουν τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις.

Ο επίτροπος Οικονομικών εστίασε την προσοχή του στην προσπάθεια της Κομισιόν να αυξήσει την απασχόληση στη χώρα μας με ενεργές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM αναγνώρισε τη φερεγγυότητα της ελληνικής πλευράς και τη μείωση του χρέους κατά 2 δισ. ευρώ.