Συναυλία αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου από το γυναικείο σύλλογο «Ελπίδα Μάνας» που στηρίζει ενεργά κακοποιημένες γυναίκες, μονογονεϊκές και ευπαθείς ομάδες γυναικών. Στόχος είναι η συγκέντρωση πόρων για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας για όσες γυναίκες έχουν ανάγκη και για μια ανάσα ελπίδας στη σημερινή μάνα και το παιδί της.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα Μάνας», Νάντια Αβιτίδου και όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια διοργάνωσαν αυτή τη βραδιά για να τιμήσουν την Τζένη Βάνου (Ευγενία Βραχνού), θύμα και η ίδια οικογενειακής κακοποίησης.

Την οργάνωση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρεία Entertain.gr.
Τις δημόσιες σχέσεις έκανε η Χρύσα Ματσαγκάνη.
Ο Γιώργος Παγιατάκης είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια, την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση, με εξαιρετικούς συνεργάτες και στο μπουζούκι τον καταπληκτικό Μανώλη Καραντίνη.

Συμμετείχαν η χορωδία Ambitus της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης και η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης. 

Ακούστηκαν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πλέσσα, Μουζάκη, Καπνίση, Κατσαρού, Καλδάρα, Νικολόπουλου και άλλων συνθετών. Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος εθελοντικά πολλοί και αξιόλογοι. Στην ομάδα των τραγουδιστών ανήκουν και η Αθηνά Ρηγοπούλου και ο Μιχάλης Ρηγόπουλος, τα παιδιά της Τζένης Βάνου..

Καλύφθηκε ένα μέρος, ενδεικτικό, από το φάσμα της καριέρας της Βάνου, από τα ελαφρά μέχρι τα λαϊκά. Το εγχείρημα βέβαια, δύσκολο, γιατί η φωνή της ήταν μοναδική και τεράστια. Ωστόσο η προσπάθεια ευοδώθηκε, καθώς οι φωνές ήταν δυνατές, με πάθος και ψυχή.

Πήραν μέρος οι Αθηνά Ρηγοπούλου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Μπέσσυ Αργυράκη, Νίνα Λοτσάρη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δώρα Λοΐζου, Λένα Αλκαίου, Ρενάτα Καπετανάκη, Γιάννα Βασιλείου, Βασίλης Λέκκας, Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, Μιχάλης Ρηγόπουλος, Μανώλης Καραντίνης, και Γιάννης Πλούταρχος.

Ήταν μια λαμπερή και συγκινητική βραδιά, με επίκεντρο την εμβληματική φωνή της μεγάλης και ανεπανάληπτης Τζένης Βάνου, με κίνητρο τη θεραπεία του ανθρώπινου πόνου, αντιδιαστέλλοντας την αλληλεγγύη απέναντι στην τυφλή βιαιότητα της εποχής.

Το σημαντικό σε αυτή τη «σύναξη» είναι ο σκοπός, το νοιάξιμο για την προστασία των θυμάτων οικογενειακής βίας. Και αυτό φαντάζει επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε, μετά από όσα ειδεχθή εγκλήματα βιώσαμε τόσο στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, όσο και στη διεθνή σκηνή.

Στόχος της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης είναι η υλοποίηση μιας δομής φιλοξενίας, γι αυτό και θα επαναληφθούν ανάλογες ή ομόλογες δράσεις στο μέλλον, από τον πολιτιστικό και φιλανθρωπικό σύλλογο γυναικών, «Ελπίδα Μάνας».