Στο πλαίσιο των επετειακών μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς ελληνικής μουσικής, τον Μίμη Πλέσσα.

Στη συναυλία-αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό, η ερμηνεία και η ενορχήστρωση είναι του Μαυρίκιου Μαυρικίου και συνοδεύει η “Ορχήστρα των Αισθήσεων”

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος και θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον συνθέτη.

Μίμης Πλέσσας: ένα όνομα, μία ιστορία και μία μεγάλη παρακαταθήκη στον πολιτισμό και στην μουσική παιδεία της χώρας μας. Ο άνθρωπος που με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του γαλούχησε πολλές γενιές και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μεταλαμπαδεύει τις μουσικές γνώσεις του, να ανακαλύπτει και να καθιερώνει καλλιτέχνες και αγγίζοντας τα πλήκτρα του πιάνου με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να συγκινεί και να ταξιδεύει μελωδικά το κοινό του.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, μουσικός και ερμηνευτής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με σεβασμό στο έργο του μεγάλου δημιουργού, εμπνέεται από αυτό, ερμηνεύει, ενορχηστρώνει και διασκευάζει μερικά από τα ωραιότερα και πιο διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις φωνές των μεγαλυτέρων ερμηνευτών της χώρας μας, καταθέτοντας την δική του προσωπική μουσική σφραγίδα.

Τον Μ. Μαυρικίου συνοδεύει στο πιάνο επί σκηνής και ο ίδιος ο συνθέτης, ο οποίος συμμετέχει τιμητικά στην συναυλία και η “Ορχήστρα των Αισθήσεων”, ένα μουσικό σύνολο, το οποίο αποτελείται επίσης από νέους και ταλαντούχους μουσικούς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και όχι μόνο.

Συνθέτης και ερμηνευτής, έχοντας ταξιδέψει με τις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια στις γειτονιές της Ελλάδας και έχοντας κυκλοφορήσει την ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Τραγούδια που δεν έχουν εποχές», συναντιούνται ξανά επί σκηνής και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα του συνδυασμού του κλασικού και του διαχρονικού με το σύγχρονο υπό την μορφή διασκευών.

Μια συναυλία εξαιρετικών αισθήσεων και απόλαυσης με τραγούδια που αποτελούν πλέον βιωμένη μνήμη όλων μας.

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:30