Ανακοινώθηκε πως ο σεναριογράφος Eric Roth, θα αναλάβει το σενάριο για το επερχόμενο reboot του «Dune», το οποίο ετοιμάζεται από την Legendary Pictures.

Πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινωθεί πως η Legendary Pictures απέκτησε τα τηλεοπτικά και τα δικαιώματα των ταινιών για το «Dune» του Frank Herbert και πως ο Denis Villeneuve, σκηνοθέτης των «Arrival», «Blade Runner 2049» και «Sicario», θα αναλάβει την σκηνοθεσία της νέας ταινίας. Τώρα σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία επέλεξε τον σεναριογράφο του «Forrest Gump», Eric Roth, για να ετοιμάσει το σενάριο.

Η ταινία θα είναι σε παραγωγή Villeneuve, Mary Parent και Cale Boyter, με τους Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull και Kim Herbert ως εκτελεστικούς παραγωγούς. Ο Kevin J Anderson θα συμμετέχει ως δημιουργικός σύμβουλος. Τα γυρίσματα είναι πιθανό να ξεκινήσουν μόλις ολοκληρώσει ο Denis Villeneuve τα γυρίσματα για το επερχόμενο «Blade Runner 2049», το οποίο αναμένεται  να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το «Dune» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Frank Herbert, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας».  Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου στις ερήμους του πλανήτη Arrakis οι οικογένειες μεγάλων οίκων βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη για τον έλεγχό του, καθώς είναι το μοναδικό μέρος όπου βρίσκεται το «spice», μια ουσία που χρησιμοποιείται για καύσιμο στην αυτοκρατορία και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε εμπόριο στο γαλαξία. Στο «Dune» (1984) παρακολουθήσαμε την ιστορία του Paul Atreides στην προσπάθειά του να επαναφέρει τον Arrakis υπό τον έλεγχο του οίκου των Atreides.

Το «Dune» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον David Lynch και αν και δεν πήγε καλά σε εισπράξεις, θεωρείται πλέον cult. Το 2000 και 2003 υπήρξαν δυο μικρές σειρές από το Sci–Fi. Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε πώς η Legendary Pictures θα εκμεταλλευτεί τελικά το franchise. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τους επόμενους μήνες.

Δείτε εδώ το trailer από το «Dune» του 1984: