Η φρέσκια  παράσταση των «Βατράχων» του Αριστοφάνη που γέμισε ασφυκτικά το Σάββατο το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα καλό παράδειγμα για να μάθουν οι εκάστοτε κυβερνώντες  πως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας του τόπου.

Από μέρες σε απόσταση 25 χλμ από το αργολικό θέατρο (Παλαιά Επίδαυρος, Τολό, Ναύπλιο και γύρω περιοχές) δεν έβρισκες δωμάτιο να μείνεις. Μετά την παράσταση αυτές οι  χιλιάδες των θεατών πήγαν κάπου να φάνε. Και την επομένη  αναζήτησαν παραλίες, καφενεία και εστιατόρια. Τουτέστιν, άφησαν χρήματα στην περιοχή. Κι όλα αυτά γιατί αποφάσισαν να συνασπιστούν  τέσσερις δημοφιλείς ηθοποιοί , οι: Σοφία Φιλιππίδου, Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς και Αντώνης Καφετζόπουλος σε μία παράσταση που οργάνωσαν οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Οπως αναμενόταν ο κόσμος γέλασε με την καρδιά του. Κυριάρχησε βέβαια η εκπληκτική Σοφία Φιλιππίδου στο ρόλο του Διονύσου που μαζί με τον Ξανθία (Λάκη Λαζόπουλο) πρωταγωνιστούν στην αττική αυτή κωμωδία. Εβλεπες την σπουδαία αυτή ηθοποιό να κινείται στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου με την  ίδια άνεση που έχει όταν εμφανίζεται σε μικρές αθηναϊκές σκηνές. Και τότε, αναρωτιέσαι γιατί δεν την βλέπουμε συχνότερα, στην Επίδαυρο;  

«Οι Βάτραχοι» του Αριστοφάνη είναι ένα  από τα έργα που είχαν την τύχει να ανεβούν πολύ νωρίς (1966) από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, αρκετές φορές από το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Τώρα προστέθηκε άλλη μια ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου  που ήταν γεμάτη (ζωντανή) μουσική και κίνηση από έναν χορό νέων ανθρώπων. Πολύ καλός ο Λάκης Λαζόπουλος στο δεύτερο ρόλο του, αυτό του Ευριπίδη όπως και ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο ρόλο του Αισχύλου. Σημαντική ήταν και η ερμηνεία του Δημήτρη Πιατά κυρίως  στο ρόλο του Ηρακλή.