Οι αρχαιοφύλακες πέρα από τις μηνύσεις που απειλούν ότι θα υποβάλουν στην πρώην διευθύντρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασία Λούβη για όσα έχει πει δημοσίως για τα έργα και τις ημέρες του κλάδου αφήνοντας να εννοηθεί  ότι έχουν καταχραστεί πόρους του Δημοσίου από εισιτήρια και λαμβάνουν  υπερωρίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισαν να απαντούν σε όλες τις κατηγορίες της με στοιχεία.

Ετσι η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων(ΠΕΥΦΑ) διευκρινίζει ότι,  “υπερωρίες, είναι ο τεχνικός όρος καταγραφής και απόδοσης αμοιβών που εισπράττουμε οι αρχαιοφύλακες  για τις παραπάνω ημέρες εργασίας που προσφέρουμε  καθ’ όλο το έτος, μεταξύ αυτών Κυριακές και αργίες.

Συγκεκριμένα, 1550 αρχαιοφύλακες μόνιμοι και αορίστου χρόνου (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) σε ετήσια βάση, εισπράττουν συνολικά 5.100.000 € καθώς επίσης παρακρατούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία 3.100.000 €. Σύνολο 8.200.000 € περίπου ετησίως.

Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα και καταδεικνύουν το μέγεθος του ψεύδους των όσων δηλώνει το τελευταίο διάστημα η κα Λούβη, ότι δήθεν οι αρχαιοφύλακες εισπράττουν 17.000.000 € για υπερωρίες.

Βέβαια, θα μπορούσαμε να μην εισπράττουμε απολύτως τίποτα,  αν η πολιτεία αποφάσιζε ότι  δεν επιθυμεί διευρυμένο ωράριο σε 85 Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους  τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες  για τους θερινούς μήνες καθώς επίσης και  τα Σαββατοκύριακα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επειδή όμως έχει αποδειχθεί πως το διευρυμένο ωράριο αποφέρει τεράστια έσοδα και βοηθάει πραγματικά  την οικονομία της Χώρας μας και την καλή εικόνα των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων στο εξωτερικό θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί, εκτός και αν η κα Λούβη έχει διαφορετική άποψη».