Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία, παρουσίασε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων, αλλά και στην ακραία φτώχεια.

Τον αρχηγό της Ν.Δ. συνοδεύουν στενοί του συνεργάτες, ειδικοί σύμβουλοι για τα δημοσιονομικά, καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως είπε, ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κ. Μέρκελ ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΟΧΙ στη δραχμή και στην κυβερνητική πολιτική

«Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Eυρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».