ΤΗΣ ΝΙΚΟΛ ΒΟΤΣΗ

ΠΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Στον πανέμορφο όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσογείου και με την ευχή που έδιναν οι Σκιαθίτες στους ναυτικούς, «πανιά μπροστά»πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας  matchraceSkiathosPalaceCupστις 11-13 Μαΐου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Το matchrace– πρωτοβουλία του περιοδικού Πλεύση – είναι ένας αγώνας διάδοσης της ιστιοπλοΐας. Στο SkiathosPalaceCupoσυνδυασμός του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, ο κόλπος των Κουκουναριών και η διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο SkiathosPalace– χορηγού του αγώνα- συνετέλεσαν στην δημιουργία μιας  διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου τη φετινή χρονιά συνεργάστηκε με τον Θανάση Πινιάρη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου απο το Ναυτικό Όμιλο Βόλου ‘Αργοναύτες’, με ολυμπιακές επιτυχίες, ως προπονητής των Μπεκατώρου, Κραβαριώτη, Παπαδοπούλου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο αγώνας και αυτή τη φορά τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου. Και την ένθερμη υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου “Η Σκιάθος” με τον πολύ ικανό προέδρο του κ. Θοδωρή Τζούμα, ψυχή της διοργάνωσης, με αγάπη για τον τόπο του, με μεγάλο έργο  για τον Πολιτισμό και την ιστορία της Σκιάθου

Νικητές ήταν η καλή διάθεση, η χαρά της συμμετοχής και οι αξέχαστες στιγμές, ο άνεμος και η τεχνική ωστόσο έδωσαν, την πρώτη θέση στους Γιώργο Μαρίνο, Μάριο Μπένη και Βαγγέλη Κουτσουρά του Ναυτικού Ομίλου Βόλου ‘Αργοναύτες’, τη δεύτερη θέση στην ομάδα ‘sailormoon’ των Μαρία Τσαουσίδου, Αλεξάνδρα Μεντεκίδου και Μαρία Τζιρίνη των Ναυτικών Ομίλων Θεσσαλονίκης και Μουδανιών και την τρίτη θέση στους Λάζαρο Θεοδοσιάδη, Νίκο Γιαμαλάκη και Αμαλία Προβελέγγιου του Ναυτικού Ομίλου Δελφιναρίου. Το επαμειβόμενο κύπελλο δώθηκε από το περιοδικό ‘Πλεύση’ αθλοθέτη του αγώνα. Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγώνα, και φέτος προβλήθηκε παράλληλα και η δράση του SafeWaterSports.

Οι υπέροχες εικόνες από τις αναμετρήσεις στη θάλασσα, το  κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ στην παραλία παρέα με. ..κύκνους επισκέπτες από το βιότοπο, έκαναν τους διοργανωτές, τους χορηγούς και φυσικά τους αγωνιζόμενους, να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!