Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μετά από επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την ασφάλεια στην χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί της έξαρσης της εγκληματικότητας και την αύξηση των φαινομένων βίας, άφησε αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ και συνέδεσε εμμέσως πλην σαφώς το περιστατικό στο «Έθνος» με την κόντρα Ιβάν Σαββίδη-Βαγγέλη Μαρινάκη!

Μπορεί βέβαια να μην τους κατονόμασε, αλλά η σχετική (ποδοσφαιρική) αναφορά του δεν επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών. Κι αυτό γιατί μίλησε χαρακτηριστικά για «οργανωμένη» επίθεση των χούλιγκαν στα γραφεία της εφημερίδας διότι οι ιδιοκτήτες της (σ.σ.: Ιβάν Σαββίδης) «έχουν αντίθεση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας τους».

Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ψάχνετε τελικά την ανομία εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά ρητορική σας. Την ψάχνετε μόνο στα Εξάρχεια, όχι στους χούλιγκανς που οργανωμένα επιτίθενται σε γραφεία εφημερίδων διότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν αντίθεση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας τους. Όχι εκεί. Όχι στη δράση των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής διότι μας πληροφορήσατε στη συνέντευξή σας στο Politico ότι σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν ψάχνετε λοιπόν την ανομία εκεί που δεν θέλετε να τη δείτε».