ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 20 Ιουνίου

Επιμέλεια: Σταύρος Χρονόπουλος, υπεύθυνος Μarketing «Εκδοτικός Οίκος Historical Quest» (https://www.historical-quest.com).

20 Ιουνίου 451

 Μάχη των Εθνών: Ο Φλάβιος Αέτιος  επικεφαλής μεγάλου πολυεθνιικού συνασπισμού πολεμιστών, αντιμετωπίζει τον Αττίλα στα Καταλανικά Πεδία της Γαλατίας. Μετά τη μάχη, η οποία ήταν αμφίρροπη, ο Αττίλας υποχωρεί.

20 Ιουνίου 1963

Μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, η ΕΣΣΔ και η ΗΠΑ συμφωνούν να εγκαταστήσουν το “κόκκινο τηλέφωνο” για την επικοινωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

20 Ιουνίου 1978

Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτυπά  τη Θεσσαλονίκη. Από τους 49 νεκρούς οι περισσότεροι ήταν ένοικοι της πολυκατοικίας στην πλατεία Ιπποδρομίου.

20 Ιουνίου 1991

 Μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, το 1990, αποφασίστηκε στις 20 Ιουνίου 1991 η μεταφορά της Βουλής από την Βόννη στο Βερολίνο. Στέγη της Βουλής θα γινόταν πάλι το κτίριο του Ράιχσταγκ, την ανακαίνιση του οποίου ανέλαβε, μετά από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ο Σερ Νόρμαν Φόστερ. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του νέου σχεδίου είναι ο διαφανής θόλος, σύμβολο της διαφάνειας στην νέα Γερμανία.