Για να τιμήσουν τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής, μαζί με την φαρμακευτική εταιρεία Aspen Greece και τους φίλους της Νοτίου Αφρικής, θα συνεισφέρουν 67 λεπτά εθελοντικής εργασίας στο «Σικιαρίδειο Ίδρυμα».

Ο σκοπός του μη κερδοσκοπικού αυτού Ιδρύματος είναι διπλός: η κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των νέων με νοητική υστέρηση και η ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Οι εθελοντές θα επισκεφτούν το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους καταρτιζόμενους και να γνωρίσουν την καθημερινότητά τους συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους. Τα έργα που θα προκύψουν από τη «συνεργασία» αυτή, θα διατεθούν σε μελλοντικό Bazaar, με σκοπό την υποστήριξη του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των αναγκών του.

Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του με την κυρία Ντίνα Καπούτση στη Πρεσβεία στο 210-6178044, email: Kapoutsisd@dirco.gov.za
‘Ωρα: 10:00 – 13:00

H Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Η ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2010. Ο εορτασμός αυτής της παγκόσμιας ημέρας αναγνωρίζει τη δέσμευση που είχε ο πρώην Πρόεδρος στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επίλυση των συγκρούσεων και στη συμφιλίωση.

Είναι κάτι παραπάνω από μία γιορτή για τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα. Είναι μια παγκόσμια έκκληση προς την επόμενη γενιά, να αναλάβει το βάρος της ηγεσίας ώστε να αντιμετωπιστούν κοινωνικές αδικίες.

Οι θετικές αλλαγές ξεκινούν με μικρές δράσεις. Όταν, ο κάθε άνθρωπος δρα, τροφοδοτεί την ορμή προς την θετική αλλαγή, την ευαισθητοποίηση και την επέκταση της εμβέλειας των αξιών του κ. Μαντέλα – την καταπολέμηση της αδικίας, τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και τη συμφιλίωση.

Στις 18 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργαστούν εθελοντικά τουλάχιστον για 67 λεπτά για το καλό της κοινωνίας. Τα εξήντα επτά λεπτά είναι ένας συμβολικός αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ετών που ο Μαντέλα συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά όλων των μορφών καταπίεσης.