Συλλαλητήριο στη Βουλή πραγματοποιεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, (ΜΑΣ) ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που καταθέτει σήμερα προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση της  Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ επισημάνεται, ότι «το νομοσχέδιο αυτό είναι η εφαρμογή του 4ου μνημονίου στην Παιδεία, η συνέχεια της επίθεσης που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΕΕ έχουν εξαπολύσει για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το ΜΑΣ καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή λαϊκής οικογένειας να διεκδικήσει: Όλη η απαραίτητη για το επάγγελμα γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός του πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο επάγγελμα να είναι το πτυχίο. Καμία αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος, όπως με την αφαίρεση της Παιδαγωγικής Επάρκειας.

Απαιτούμε να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Όχι στη λεγόμενη αυτονομία των Ιδρυμάτων που οδηγεί τα ιδρύματα να λειτουργούν ως μαγαζιά, ανοίγει νέους δρόμους για τα δίδακτρα. Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για τέλος εγγραφής και τζάμπα δουλειάς των μεταπτυχιακών φοιτητών».