Η σημερινή μέρα άρχισε με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά κατά την έξοδ;o του δεν προέβη σε δηλώσεις.

Κατευθύνθηκε προς τη Βουλή όπου θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 4 το απόγευμα.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των επικεφαλής με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, με αντικείμενο τα θέματα ενεργειακής πολιτικής.

Κατά μισή ώρα αργότερα, στις 19.30, μετατέθηκε χρονικά η απογευματινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για την επισκόπηση των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση.

Θα ακολουθήσει στις 21.00 η συνάντηση με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Η κυβέρνηση περιμένει να βάλει το νερό στο αυλάκι, να κερδίσει την ταυτόχρονη ψήφιση των μέτρων και των αντιμέτρων στο Κοινοβούλιο και να κλείσει τις εκκρεμότητες μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη συναντάται με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών (ΕΕΤ) αυτή τη στιγμή με αντικείμενο την αξιολόγηση και τη δεδομένη θέση πως κάθε καθυστέρηση αυξάνει την αβεβαιότητα.