Μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ,έφτασε επί τόπου, είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε “Για τη Συρία!” πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Βρέθηκε πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισε να χτυπά ένα από αυτούς και οι συνάδελφοί του τον πυροβόλησαν

“Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα” είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά “κουζινομάχαιρα”.

Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Υπό έλεγχο η κατάσταση

Σε ένα μήνυμά της στο Twitter η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι “η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ο δράστης εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με δύο αστυνομικές πηγές, αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο και τον τραυμάτισαν στον θώρακα όταν εκείνος τους απείλησε με ένα σφυρί και αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους να σταματήσει. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε.