Στην ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα λάθη της κυβέρνησης στο θέμα των Ιμίων και τη λύση στο όνομα των Σκοπίων.

Υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός θα σας καταψηφίσει σε μια κάλπη και όχι σε δέκα που φέρατε σήμερα.

Στόχος σας ή σπίλωση των πολιτικών σας αντιπάλων και αθωώνεται το δικό σας μελανό σημείο , την περίοδο του Παναγιώτη Κουρουμπλή που το βγάλατε εκτός έρευνας, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως αντιδρούσατε σε κάθε κίνησή μας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και δεν μπορείτε να παριστάνετε τον αρχάγγελο της κάθαρσης σήμερα.

Είστε το γενόσημο του παλαιού συστήματος και φέρατε τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Μετατρέψατε το πραγματικό σκάνδαλο σε κυνήγι μαγισσών. Κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στη Βουλή και εμείς θέλουμε να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να ζητήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία.

Αναφέρατε ένα χρόνο πριν για το σκάνδαλο, πως το γνωρίζατε και τι μέτρα πήρατε για την προστασία των πολιτών αναρωτήθηκε.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι το καλύτερο σύστημα της Ευρώπης αλλά αντί να μειώνονται, αυξάνονται οι συνταγές ξεπερνούν τα 6,2 εκατομμύρια, σημείωσε.

Δεν είχατε το θάρρος να τους ακούσετε τους κατηγορουμένους και κρυφτήκατε στο γραφείο σας. Είστε εσείς ένοχοι δολοφονίας χαρακτήρων και βασίζεται η πρόταση σας σε τρεις μαρτυρίες, πρόσθεσε.

Με ένα πρωτοφανή ακροβατισμό καλυψατε τους μάρτυρες χαρακτηρίζοντας τους δημοσίου συμφέροντος πέντε μέρες μετά την κατάθεση του φακέλου.

Να έρθουν και να καταθέσουν στην επιτροπή και τι φοβούνται να τους δείξει ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Στουρνάρας. Να στήσετε μια κάλπη με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ για την σύσταση της επιτροπής.

Υπονομεύεται το πολίτευμα και οι κυβερνήσεις ελέγχονται , δεν ηγεμονεύουν. Η ΝΔ δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια παρέα που θέλει να παραμένει στην εξουσία , πάση θυσία, συμπλήρωσε.

Η ΝΔ θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα της δικαιοσύνης και τη γονιμότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αξίζουμε καλύτερα και ο θλιβερός σας επίλογος θα είναι η αρχή μιας δικαιότερης πατρίδας, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.