Μετά τα μπάνια του λαού έρχονται τα νέα σκωτσέζικα ντους με αλλεπάλληλες αξιολογήσεις στο προσκήνιο που θα κρίνει και το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης ή όχι της τετραετίας από την κυβέρνηση.

Κομβικός παράγοντας θα αποτελέσει η παραμονή ή όχι  του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ αφού έχει δηλώσει πως δεν «είναι μόνιμος κάτοικος της οδού Νίκης».

Μετά τις γερμανικές εκλογές(24 Σεπτεμβρίου) ανοίγει το κύκλο με την τρίτη αξιολόγηση με μια πυκνή ατζέντα. Ο στόχος είναι να καλυφθούν τα 90 από τα 130 προαπαιτούμενα μέχρι το Δεκέμβριο, να εκταμιευθούν τα χρήματα και να εισέλθει στο 2018 η χώρα με γεμάτες βαλίτσες.

Το καυτό μενού περιλαμβάνει:

-Οικογενειακά επιδόματα

-Επιδόματα αναπηρίας

-Επιδόματα μεταφοράς -στέγασης-θέρμανσης

Η Θεανώ Φωτίου θα βρεθεί σε συμπληγάδες πέτρες και οι αλληλοκαλύψεις παροχών με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα φέρουν μαχαίρι στα προαναφερθέντα.

-Αξιολόγηση στο Δημόσιο

Έχει κολλήσει με πολλές υπηρεσίες να μην έχουν συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης. Η κ. Γεροβασίλη θα φέρει τροπολογία που θα συνδέει την διαδικασία με τις προαγωγές.

-Ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης έχει παραδεχτεί την καθυστέρηση και το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων έχει θαμπώσει. και πάει για το 2018.

Ταυτόχρονα ο υπολογισμός των νέων συντάξεων, η αδήλωτη εργασία, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο νέος ΕΝΦΙΑ και ο προϋπολογισμός προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Το μυστικό όπλο αποτελεί μια νέα έξοδος στις αγορές με ανταγωνιστικό επιτόκιο δανεισμού προς το τέλος του χρόνου. Αν επιτευχθεί αυτό παρά τις επιφυλάξεις τραπεζικών στελεχών σε συνδυασμό με τη προσδοκία για το γαλλικό «ιππικό» του Μακρόν θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα μέχρι τις επόμενες εξετάσεις ( Μάρτιο και Ιούλιο 2018).