Η Microsoft σε συνεργασία με το Eurogamer, αποκάλυψε μέσω του Digital Foundry,  τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα της νέας πανίσχυρης κονσόλα της, Project Scorpio. Πριν από μερικές εβδομάδες η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως το νέο της Xbox, θα είναι η πιο ισχυρή κονσόλα που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα και τώρα φαίνεται πως αυτή η δήλωση επιβεβαιώνεται.   

Σύμφωνα με το Digital Foundry, το Xbox Scorpio θα τρέχει άνετα παιχνίδια σε 4K αναλύσεις, με 60fps, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ενώ η ισχύς της νέας κονσόλας θα φτάνει τα 6 TeraFLOPS. Ο επεξεργαστής του Scorpio θα έχει 8 custom x86 cores και θα είναι χρονισμένη στα 2.3GHz. Η GPU θα αποτελείται από 40 customized compute units, οι οποίες τρέχουν στα 1172MHz, ενώ η μνήμη του ανέρχεται στα 12GB (GDDR5), βγάζοντας memory bandwidth στα 326GB/s. Η κονσόλα θα διαθέτει σκληρό δίσκο 1TB και 4K Blu-ray.


Στον τομέα των γραφικών σε σύγκριση με τον μεγάλο του αντίπαλο PS4 Pro, η GPU του Scorpio διαθέτει 4 παραπάνω compute units από το PlayStation 4 Pro (40 – 36), ενώ βλέπουμε πως η ταχύτητά της είναι αρκετά πιο πάνω, καθώς φτάνει τα 1172MHz σε αντίθεση με το PS4 Pro που φτάνει τα 911MHz. Η διαφορά αυτή σύμφωνα με το Digital Foundry, καθιστά το Xbox Scorpio, 43% πιο δυνατό στον τομέα διαχείρισης γραφικών.


Όπως αναφέρει το Digital Foundry, η Microsoft όταν ξεκίνησε το σχεδιασμό του Project Scorpio, πήρε μία σειρά από ΑΑΑ τίτλους για το Xbox One και προσπάθησε να αναλύσει τα σημεία στα οποία εμφάνιζαν πτώση στην απόδοση. Σκοπός της εταιρείας ήταν να διαπιστωθεί που θα μπορούσε το Project Scorpio να βελτιώσει την κατάσταση και κατά την σχεδίαση της νέας κονσόλας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 60 ειδικά customizations στην GPU, βάση των αποτελεσμάτων. Έτσι το Project Scorpio θα αναβαθμίσει και τα υπάρχοντα games του Xbox One και Xbox 360 φτάνει μόνο να μπορούν να εκμεταλλευθούν την πρόσθετη ισχύ. Επίσης η Microsoft υποστηρίζει πως όλα τα παιχνίδια του Xbox One και αυτά που τρέχουν σε 900p και αυτά που τρέχουν σε 1080p θα μπορούν να τρέχουν σε native 4K ανάλυση στο Project Scorpio.

Η Microsoft θα αποκαλύψει την τελική εμφάνιση της κονσόλας, το όνομα και την τιμή της στην E3 2017. Πάντως σύμφωνα με το Digital Foundry, το Project Scorpio θα κοστίζει περισσότερο από το PlayStation 4 Pro.

Πηγή βίντεο: Digital Foundry