Kατά της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας, ήταν η πρόταση τoυ εισαγγελέα στο Εφετείο, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη.

Στην απολογία της η Hριάννα παρουσίασε αναλυτικά τα εμπόδια πoυ θέτει στην επαγγελματική της σταδιοδρομία ως ακαδημαϊκού, εκτός από τo κόστος σε προσωπικό επίπεδο, η 13χρoνη κάθειρξη. Το κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα έχει καλύψει επανειλημμένα η εφημερίδα Documento.

Άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, πολιτικές δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα, συλλογικότητες καθώς και προσωπικότητες, όπως ο Μ. Γλέζος, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν της Ηριάννας, για την ανατροπή της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής.

Πλήθος κόσμου ήταν και σήμερα  στο πλευρό της 29χρονης, ενώ πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση αλληλεγγύης  έξω από το Εφετείο από τις 9 το πρωί. Η αίθουσα και ο προθάλαμος είναι ασφυκτικά γεμάτα από αλληλέγγυους, με αποτέλεσμα η έδρα να ζητήσει να βγουν έξω όσοι δε χωρούσαν στην αίθουσα. Μάλιστα, απείλησε πως αν δεν μετακινηθούν οι αλληλέγγυοι, θα αναβάλει την δίκη.

Η Ηριάννα εμφανίστηκε στην αίθουσα στις 14.00μμ. υπό τη συνοδεία ένοπλων μασκοφόρων αστυνομικών. “Μου στερήθηκε η εργασία, η ακαδημαϊκή μου διαδρομή και σημαντικότατες εμπειρίες… Στερούμαι τη δυνατότητα να συνεχίσω τα όνειρα μου…Νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένη…”, είπε στους δικαστές.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρευρίσκεται στη δίκη, διαπληκτίστηκε έντονα με την πρόεδρο καθώς ζητούσε την απομάκρυνσή τους.