Ο πολύ επιτυχημένος πρώην διευθυντής του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο Ελευθέριος Οικονόμου επιμελείται μια έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης με τίτλο «Η Ποίηση της Μνήμης».

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια νέα παραγωγή του Μουσείου και εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στις 19:00 (στη συμβολή οδών Αρκαδίου & Β. Ουγκώ) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στις 20:00 (Μεσολογγίου 32) στο Ρέθυμνο.

Ο τίτλος της έκθεσης συνδέεται με το ζήτημα της μνήμης το οποίο έχει ερευνηθεί σε όλα τα παιδεία της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας και έχει απασχολήσει φιλοσόφους, φιλολόγους, ψυχαναλυτές και ανθρώπους των τεχνών.

Στην έκθεση, H Ποίηση της Μνήμης, συμμετέχουν  τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και εγκαθίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στην πόλη του Βερολίνου. Με μια πολύχρονη εμπειρία και έρευνα πέρασαν από τη διαδικασία γεγονότος και μυθοπλασίας, την αποθήκευσαν, κοίταξαν στο μέλλον και δημιούργησαν έργα με σημασία για την σημερινή τους ζωή.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ένα αμάλγαμα από διαφορετικές τάσεις που εκφράζονται μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας των εκτυπώσεων και των εγκαταστάσεων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Αντωνάκης (Χριστοδούλου)
, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Χριστίνα Δημητριάδη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Γιώργος Λαγουδιανάκης, Σήφης Λυκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δαυίδ Μπενφοράδο, Χρήστος Μπουρονίκος, Λίλα Πολενάκη, Μαρία Πολυζωίδο, Βασιλεία Στυλιανίδου, Ευανθία Τσαντίλα, Δημήτρης Τζαμουράνης, Πάνος Φαμέλης, Σωκράτης Φατούρος.

Kυκλοφορεί δίγλωσσος κατάλογος.