Ο 43χρονος Aλσατός Σεμπάστιαν Λεμπ, 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του WRC.

 

Επιμέλεια: Βαγγέλης Σπυράκης

Θα οδηγήσει το Citroen C3 WRC σε τρεις αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018, στο χωμάτινο ράλι του Μεξικού (8-11 Μαρτίου, που το έχει κερδίσει 6 φορές), το ασφάλτινο ράλι Κορσικής (5-8 Απριλίου με 4 νίκες) και το μικτό ράλι Ισπανίας (25-28 Οκτωβρίου νικητής 8 φορές).

Ετσι λοιπόν οι φήμες για την επιστροφή του στο WRC μετά την οδήγηση του C3 WRC αρχικά στην άσφαλτο και στη συνέχεια σε χώμα μετά από 6 βδομάδες , έδιναν και έπαιρναν.

Τελικά δεν ήταν φήμες… μόνο που έλεγαν ότι θα επιστρέψει στο ράλι Μόντε Κάρλο, αλλά δεν υπολόγιζαν τη συμμετοχή του στο Ντακάρ.

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από το WRC, και τρία μετά την τελευταία του “παγκόσμια” εμφάνιση στο Ράλι Μόντε Κάρλο, τώρα ο Λεμπ καλείτε σαν ένας παλιός ήρωας μιας αλλοτινής γενιάς, ένας γερόλυκος να εισβάλλει με το οδηγικό του χάρισμα του σε μια εντελώς διαφορετική εποχή του WRC.

Σε μια εποχή κυριαρχίας του Σεμπαστιάν Οζιέ, αλλά και απέναντι σε μια πληθώρα έμπειρων οδηγών όπως οι Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, Κρις Μικ, Τιερί Νεβίλ και νεαρών ταλαντούχων όπως Οτ Τάνακ, Έλφιν Έβανς, Εσαπέκα Λάπι. Ο Λεμπ καλείτε να συνδέσεις το χθες με το σήμερα με διαφορετικά ανταγωνιστικά αυτοκίνητα τεσσάρων πια εργοστασίων και να ξαναδώσει την χαμένη αίγλη στο WRC που τείνει να είναι ζώνη του “λυκόφωτος”.

Και πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά καθώς μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο Λεμπ προσωποποιεί μια παρελθοντική μαγεία και τέχνη οδηγική, καθώς είναι ο ίδιος μια ”Πυθία” απροσδιόριστων πόθων μέσα στο νεφέλωμα της παραισθησιογόνας λαγνείας του χτες.

Στα ράλι του Μεξικού, της Κορσικής και της Καταλονίας, φέτος, θα εκπροσωπεί τη γενιά που “έζησε” μια εποχή που μπορεί τότε να μην ήταν χρυσή, αλλά σίγουρα έβγαλε τεράστιους οδηγούς στο WRC!

Το όνομα Λεμπ στους χρόνους των ειδικών διαδρομών θα είναι κάτι συναρπαστικό – λιγάκι απ’ όσο συγκλονιστικό θα είναι για τον ίδιο να αγωνιστεί με τη νέα γενιά των πολύ ισχυρότερων και ταχύτερων World Rally Cars. «Το συναίσθημα που νιώθεις στα ράλι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχω ζήσει, και ήμουν ενθουσιασμένος με την προοπτική να οδηγήσω ένα από αυτά τα νέα WRCars σε αγωνιστικές συνθήκες», είπε ο Λεμπ, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί με την Peugeot το Παγκόσμιο Rallycross και τους αγώνες Cross Country όπως το Ράλι Ντακάρ. «Δεν προσδοκώ τίποτα , απλά θέλω απλά να διασκεδάσω».

Φυσικά στην νέα του πρόκληση αυτή θα έχει συνοδηγό τον Ντανιέλ Ελενά, ο φίλος του και το μόνιμο δεξι bucket σε όλες τις συμμετοχές του Γάλλου οδηγού.

Δείτε και μερικά πλάνα από τις δοκιμές με το Citroen C3 WRC.