Mε τον Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου θα παρουσιάσι την «Ειρήνη», του Αριστοφάνη το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο (21 και 22 Ιουλίου).

Η γνωστή αρχαιοελληνική κωμωδία ανεβαίνει ως μουσική παράσταση με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό να υπογράφει τη μουσική σύνθεση και ο νέος συγγραφέα Δημοσθένης Παπαμάρκος το λιμπρέτο.  Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα συνοδεύει ζωντανά την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Η «Ειρήνη» που αναφέρεται στον εμφύλιο σπαραγμό των Ελλήνων παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια, αποσπώντας το δεύτερο βραβείο, το 421 π.Χ., λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σύναψη της Νικιείου Ειρήνης, που συνοδευόταν από ελπίδες για το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Αυτή ακριβώς η εύθραυστη, όπως αποδείχθηκε, ισορροπία μεταξύ του πολέμου και της ειρήνης, το ηρακλείτιο ρητό «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί» και το ακανθώδες ερώτημα κατά πόσο η ειρήνη είναι συνώνυμο της ευτυχίας και της αρετής εμπνέουν τους συντελεστές της ιδιαίτερης αυτής παράστασης.

Εκτός από τον απρόβλεπτο Τζίμη Πανούση τους ρόλους παίζουν οι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Ερμής), Ειρήνη Καράγιαννη (Ειρήνη), Αιμιλιανός Σταματάκης (Πόλεμος/Χορός). Στον χορό μετέχουν οι:

Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης  (Οπλοπώλης),  Δημήτρης Γεωργιάδης (Παις Κλεωνύμου), Γιάννης Δενδρινός ( Δρεπανοπώλης), Βάσια Ζαχαροπούλου (Κόρη Α), Ευαγγελία Καρακατσάνη  (Τροφός),  Νίκος Καρδώνης  (Δούλος), Γιασεμί  Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης  (Ιεροκλής), Ελίτα Κουνάδη  (Κόρη Β), Ηλίας Κουνέλας  (Παις Δαμάχου), Ελένη Μπούκλη  (Οπώρα), Μαρία Νίκα, Γιάννης Σελητσανιώτης ( Κυδοιμός), Βασιλική Τρουφάκου (Θεωρία)  και Αντιγόνη Φρυδά.

Μετά την Επίδαυρο η παράσταση θα περιοδεύσει: στην Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (29 Ιουλίου), στη Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους (28 Αυγούστου), στη Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ (31 Αυγούστου), στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού  (4 και 5 Σεπτεμβρίου), στο Αιγάλεω, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (10 Σεπτεμβρίου), στην Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο (14 Σεπτεμβρίου) και στην Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο (17 Σεπτεμβρίου).

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου πραγματοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου).