Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από τη συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήλωσε τα εξής:

«Στην σημερινή συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συζητήσαμε, όπως αντιλαμβάνεστε, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους συμβασιούχους, που βιαίως διεκόπη η εργασιακή τους σχέση. Βλέπετε ότι και το θέμα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, πολύ δε περισσότερο που είμαστε σε καλοκαιρινούς μήνες αλλά και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Συμφωνήσαμε με την ΚΕΔΕ ότι το ζητούμενο είναι πώς το συντομότερο δυνατό θα δρομολογηθούν σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαμε πει προχθές και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.

Για το μεσοδιάστημα αναζητούμε μία λύση, η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει και τους μέχρι τώρα παρατασιούχους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η λύση πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται και στις έκτακτες πια συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά.

 

Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ».