Σε ένα ματς που πολλοί υποτίμησαν λόγω των προβλημάτων, η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια της να βρεθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κέρδισε όχι την Βρετανία σε αγώνα θρίλερ 95-92 σην παράταση, αλλά την αγάπη και τον σεβασμό όλης της Ελλάδας.

Ηταν ίσως το πιο δύσκολο ματς για την Ελλάδα της νέας εποχής, που πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να της γυρίσουν την πλάτη και χρειαζόταν ένας άνθρωπος να την σηκώσει στις πλάτες του. Πρώτος από όλους ο Γιάννης Μπουρούσης, που έφυγε από την Κίνα, ήρθε στην Ελλάδα, ταξίδεψε στην Αγγλία, μόνο και μόνο για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που έχει αγαπήσει όσο τίποτα άλλο και έχει τιμήσει όσο ελάχιστοι. Στη θέση του κανένας άλλος δεν ερχόταν για να παίξει με την Εθνική, όμως για αυτό είνια αργηγός!

Η εθνική μπάσκετ τελικά νίκησε στην παράταση τη Μεγάλη Βρετανία με 95-92, στο Λέστερ, στο πρώτο της παιχνίδι για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου από τα οκτώ μέτρα 3.4” πριν το τέλος.

Έτσι η Ελλάδα δεν έχασε ένα δικό της παιχνίδι και παράλληλα δεν πήγε χαμένη η μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση, που είχε 32 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η εθνική αυτή έχει μέλλον αλλά και παρόν. Φυσικά η μεγαλύτερη της νίκη ήταν και αναμέτρηση με τις ιδέες της EuroLeague. Την ίδια στιγμή έπαιζε και ο Παναθηναϊκός και οι έλληνες φίλαθλοι προσπάθησαν να δουν και τα δυο παιχνίδια.
Αλήθεια κύριοι της EuroLeague, κύριε Μπερτομέου, πόσο υπερήφανος αισθάνεστε γι αυτό που έγινε; Οι Εθνικές πάντως δεν έχασαν….