Εδώ ταιριάζει το “ενός κακού μύρια έπονται”. Αφού αποφάσισε το ΚΑΣ να δώσει την αυλή του Ηρωδείου για μια επίδειξη των ενδυμάτων της Μαρέβας Μητσοτάκη δεν μπορούσε να αρνηθεί το χώρο σε έναν άλλο  Ελληνα δημιουργό μόδας, όπως είναι ο Βασίλης Κωστέτσος. Και μπορεί η σύζυγος Μητσοτάκη μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε να παραιτήθηκε του αιτήματος, κάτι που δεν έχει λόγο να κάνει ο γνωστός μόδιστρος, οι δημιουργίες του οποίου δεν έχουν καμμία σχέση με την ποιότητα υλικών (π.χ. μετάξια από το Σουφλί) και (παραδοσιακών) σχεδίων της κ. Μητσοτάκη.

Η απόφαση για την παραχώρηση της πλατείας του Ηρωδείου, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, πάρθηκε απόψε ομόφωνα από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η επίδειξη μόδας της εταιρείας «Βασίλειος Κωστέτσος ΕΠΕ», θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστά από το Ηρώδειο, σε έναν κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί και η κλίμακα ανόδου προς το μνημείο. Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 20-30 λεπτά. Θα στηθούν καρέκλες για τους 200 καλεσμένους και θα πάρουν μέρος 30 μοντέλα. Θα ακολουθήσουν μια κυκλική πορεία επί της πλατείας. Το Σύμβουλιο ζήτησε από τους οργανωτές να καταθέσουν σχέδιο ώστε να αποδοθεί ο υπόλοιπος χώρος στους επισκέπτες των μνημείων της Ακρόπολης.

Η εκκίνηση θα γίνει από τη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας, όπου θα τοποθετηθεί μια μικρή τέντα, διαστάσεων 4Χ5 μ.,  για την αναμονή των μοντέλων. Καθ΄όλη τη διάρκεια της επίδειξης θα ακούγεται από τέσσερα ηχεία κλασική μουσική. Οι καλεσμένοι θα δουν πάντως να τους υποδέχεται στη  σκάλα ανόδου προς την πλατεία του Ηρωδείου ένα πάνελ διαστάσεων 1Χ1,80μ. με το λογότυπο της εταιρείας.

Σύμφωνες με το αίτημα ήταν τόσο η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όσο και η  Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πόλης Αθηνών. Η δε γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟΑ  Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, αναφερόμενη στην καθιέρωση του χώρου για επιδείξεις μόδας διευκρίνισε ότι «μπορεί να δίνεται κατά περίπτωση και όχι πολύ συχνά. Η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών θα εισηγείται για τα αιτήματα, που δεν θα είναι μόνο επιδείξεις μόδας αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Θα δούμε εξάλλου πώς θα είναι το αποτέλεσμα της δράσης». Που σημαίνει, «βλέποντας και κάνοντας».