H σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί το μόνο ασφαλή δρόμο για την Ένωση Κεντρώων αλλιώς μπαίνουμε στην περιπέτεια Grexit.

Η κυβέρνηση κάνει τη χώρα αφιλόξενη σε επενδύσεις αναφέρει η ανακοίνωση επιμένοντας ως τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου για τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Επειδή η 15η Ιουνίου στο Eurogroup είναι η ημέρα που η Ελλάδα θα δεχθεί αυτό που απορρίψαμε πριν από λίγες εβδομάδες στις 22 Μαΐου και επειδή ο μόνος τρόπος ανακούφισης της χώρας είναι οι επενδύσεις και η υιοθέτηση του δόγματος “μεταρρυθμίσεις εμείς, επενδύσεις οι Ευρωπαίοι”, η Ένωση Κεντρώων ζητάει άμεσα, σύγκλιση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αυτό το κρίνουμε απαραίτητο γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έτσι όπως λειτουργεί κάνει τη χώρα αφιλόξενη σε επενδύσεις, η δε άγονη παραμονή της στην εξουσία μεγιστοποιεί τους κινδύνους για Grexit. 

Ωστόσο, πρέπει να αλλάξει και η στάση της ΝΔ και από στάση κάθετης άρνησης σε όλα και μονολεκτικού αιτήματος για εκλογές, να γίνει στάση συναίνεσης και ουσιαστικής συμμετοχής στη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου για τη χώρα.