Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ (9:15 μ.μ., ΕΡΤ2) και θέλει τη 13η νίκη του στη EuroLeague  για να  ξεκινήσει  ένα σερί που θα του επιτρέψει να κοιτάξει  ψηλότερα στη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» θέλουν να… γκαζώσουν σε αυτές τις τελευταίες 10 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και σε αυτόν τον τελικό «μαραθώνιο» επιδιώκουν να αξιοποιήσουν κυρίως την έδρα τους, που είναι και η δύναμή τους, αρχής γενομένης από απόψε το βράδυ με το παιχνίδι κόντρα στην Μπάμπεργκ, στο ΟΑΚΑ.  Η γερμανική ομάδα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πορεία της στη EuroLeague, δεν υπάρχει χώρος για άλλο αποτέλεσμα, εφόσον το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στην οκτάδα, που δίνει παράταση ζωής στο όνειρο του Final Four.

Για να τα καταφέρει βέβαια, θα χρειαστεί να πάει κόντρα στις έως τώρα συνήθειές της. Τις κακές. Βλέπετε, μιλάμε για τη χειρότερη ομάδα της EuroLeague στον τομέα της διαχείρισης των καταστάσεων και των «κλειστών» αγώνων. Δεν είναι τυχαίο πως στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που κρίθηκαν με διαφορές μικρότερες των πέντε πόντων, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Το ματς θέλει προσοχή για τους «πράσινους», κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Τσάβι Πασκουάλ.

«Η Μπάμπεργκ δεν έχει τη βαθμολογική θέση που της αξίζει. Μέχρι τώρα μετρούν 8 νίκες αλλά και 6 ήττες με λιγότερους από 2 πόντους. Επομένως αυτό σημαίνει πως διανύουν μία εξαιρετική σεζόν, αλλά λόγω κάποιων λεπτομερειών δεν έχουν ακόμα περισσότερες νίκες. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, και ειδικά στην επίθεση είναι θαυμάσιοι αφού έχουν καλή κυκλοφορία, πολλές πάσες, δημιουργούν συνεχώς και διαθέτουν αξιόπιστους σουτέρ. Τους αρέσει να παίζουν με ρυθμό», σχολίασε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρα ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους για να αμυνθείς και να δημιουργήσεις ένα πλάνο εναντίον τους».

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για τον Μέλι και αν είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης που διαθέτει η γερμανική ομάδα, αλλά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν ξεκάθαρος: «Ο Μέλι μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει ο Μίλερ, ο Στρέλνιεκς, ο Ζήσης, ο Κοζέρ, ο Τάις, τόσο πολλοί επικίνδυνοι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα είμαστε έτοιμοι για όλους».