Σε πλήρη αρρυθμία το πολιτικό σύστημα με την κυβέρνηση να ζει στον αστερισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ στις 14-18 Οκτωβρίου και την αντιπολίτευση να κυνηγά την ουρά της.

Ψάχνεται ακόμα η Νέα Κεντροαριστερά

Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς οδεύει προς απόρριψη. Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που είχαν ελπίδα για κάτι διαφορετικό στην πολιτική σκηνή είναι απογοητευτικά, μένουν στο ίδιο έργο θεατές.

Η Φώφη στύλωσε τα πόδια στην εξασφάλιση της αδιάβλητης και μοναδικής ψήφου, ο Καμίνης σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και οι Ραγκούσης-Ανδρουλάκης ανίσχυροι να αλλάξουν την ατζέντα.

Μάλλον τα διαδικαστικά έκαναν μεγάλη ζημιά στο εγχείρημα γιατί η αναβολή της ημερομηνίας της ψηφοφορίας είναι δεδομένη και αγγίζει τουλάχιστον ένα μήνα, αρχές του Δεκέμβρη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ντιμπέιτ μεταξύ των μονομάχων και εκεί θα πέσουν οι μάσκες για το προφίλ του κάθε υποψηφίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τους κατατροπώσουμε, θα τους συντρίψουμε 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί το δικό του μονοπάτι της σίγουρης επικράτησης του σε ενδεχόμενες εκλογές. Μάλιστα δείχνει να ακολουθεί αντί να έχει τον πρώτο λόγο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντίδραση του στα εύσημα Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα.

Αναζητά τους ανεμόμυλους των επενδύσεων που θα αλλάξουν τη χώρα με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, βρέθηκε στο Κιλκίς και θα κονταροχτυπηθεί πάλι με τον πρωθυπουργό  στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος στην συμπρωτεύουσα.

Τσίπρας: Το Ελληνικό προχωρά, τίποτα δεν μας σταματά

Με όπλα στη φαρέτρα του την απόφαση του ΚΑΣ και την παραμονή της Eldorado Gold θα χρυσώσει το χάπι για την επενδυτική άνοιξη που έρχεται. Αυτά βλέπουν οι βουλευτές και ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη το κοινωνικό μέρισμα πριν τον Δεκέμβρη.

Βέβαια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι στο Θεό, η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ θα εξατμιστεί στο τέλος του Οκτωβρίου, η κόντρα με την Εκκλησία για το φύλο καλά κρατεί, από τα 15 προαπαιτούμενα τον Σεπτέμβριο έκλεισαν μόνο δύο.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα, το αριστερό αφήγημα είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Οι Βρυξέλλες δεν ερωτεύτηκαν ξαφνικά τον Αλέξη, αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους από τον ΓΑΠ, στον Σαμαρά και πάει λέγοντας. Ερωτοτροπούν πριν μας …..βάλτε εσείς το ρήμα για τα επόμενα 43 χρόνια. Έχουν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και θα τον στηρίζουν όσο είναι φρόνιμος.