Επένδυση είναι και ο ποδηλατόδρομος της φωτογραφίας στην πόλη όπου ζω. Μέτρησε δε και στο δείκτη ανάπτυξης όταν έγινε. Eπωφελήθηκαν τότε κάποιοι, -ο εργολάβος πιο πολύ, αλλά μέχρις εκεί.

#Τη λες και σχολάζουσα έκτοτε την …επένδυση! Πεντέξι, άντε δέκα να την αξιοποιούν.

Όντας μεταξύ αυτών και κρίνοντας από τις ματιές των άλλων, μάλλον σαν ταλαίπωροι φτωχοί αντιμετωπίζονται.

ΤΟ ΑΦΗΝΩ όμως αυτό. Και γυρίζω 25 χρόνια πίσω. Τότε που τα ευρωπαϊκά κονδύλια …”έσερναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα”!

#Είχα γράψει τότε στην «Ελευθεροτυπία» για την …ανάπτυξη που «φτάνει μέχρι την τσέπη των εργολάβων». Το έβλεπες παντού αυτό στην επικράτεια-στους Δήμους και τις νομαρχίες ιδιαίτερα.

#Αν πάμε δε στις άυλες …επενδύσεις, σαν εκείνες τις δήθεν εκπαιδευτικές σε ΚΕΚ (Κέντρα Κατάρτισης) που ξεφύτρωναν παντού σαν μανιτάρια, άσε να μη σου τι “παρτούζα” έγινε!

#Προοδευτικοί” ως επί το πλείστον της …παρτούζας οι μέτοχοι-οδηγητές, βρέθηκαν μετά μνημονιομάχοι κατά κανόνα, αλλά δε στέκομαι ούτε σ αυτό .

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι  η σκοτεινή πλευρά της …σελήνης που οδήγησε πρώτα στα μνημόνια και μετά στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ …σεληνιασμό!

#Πολλά κρύβονται στη σκοτεινή πλευρά. Με τον  ποδηλατόδρομο θίγεται μόνο ένα που το λες και βασικό. Και είναι η κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πακέτων σε ανάπτυξη  του “δος ημίν σήμερον”!

ΟΠΩΣ η συριζαίικη ..έξοδος από τα μνημόνια, αυτή η ανάπτυξη έχει δυο συνιστώσες-να το πάλι το …ζαίικο:

#Η μία είναι «το έργο για το έργο, ήτοι εντελώς θνησιγενής, και η άλλη «το κάνουμε το καμαρώνουμε αλλά δεν το υποστηρίζουμε».

ΣΤΗΝ πρώτη ανήκουν τα  ΚΕΚ που προανέφερα-και όχι μόνο, ενώ στη δεύτερη περιπτώσεις όπως ο ποδηλατόδρομος. Που έγινε μεν-και καλώς έγινε, αλλά από εκεί και μετά …καμάρι μόνο καμία υποστήριξη.

#Διότι υποστήριξη θα σήμαινε πόλεμο στο αυτοκίνητο κυρίως, κάτι που θέλει κότσια να τα βάλεις με τη συνήθεια της πλέμπας και απόφαση να γίνεις εσύ-ο δημοτικός άρχων εν προκειμένω-το παράδειγμα.

ΠΟΥ τέτοια κότσια όμως οι άρχοντες (!) του …δος ημίν σήμερον!