UPD

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία, δε κινδυνεύει η ενότητα της κυβέρνησης και όλοι είναι ελευθεροι να συμμετέχουν στο συλαλλητήριο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος.

Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία, υποστήριξε ότι «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», πρόσθεσε και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές:

«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ υπό τον Πάνο Καμμένο για να ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσουν όσο αφορά το όνομα των Σκοπίων και την συμμετοχή ή όχι στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου.

Προσερχόμενος ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος διέψευσε τις φήμες για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τη  κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει πρόταση που περιέχει το όρο «Μακεδονία».

Είπε συγκεκριμένα πως «κάθε μέρα η Real βγάζει αποκλειστικά» ενώ σο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας Θανάσης Παπαχριστόπουλος που δήλωσε πως «ούτε μια στο δισεκατομμύριο δεν πέφτει η κυβέρνηση».

Το μπαϊράκι του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου καυτηρίασε τόσο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Σγουρίδης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η αντιπολιτευτική μορφή του λόγου του συγκεκριμένου βουλευτή μπορεί να οδηγήσει στα άκρα, στην πίεση της κομματικής πειθαρχίας σε όποια απόφαση πάρει η ΚΟ, διαφορετικά θα δει την πόρτα εξόδου.

Είναι ξεκάθαρο πως αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά αν η τελική πρόταση για τα Σκόπια δεν ικανοποιεί, μπορεί να ψηφίσει παρών ή  αρνητικά.

Μην ξεχνάμε πως οι δημοσκοπήσεις βγάζουν εκτός Βουλής τον κυβερνητικό εταίρο και το χαρτί του πατριωτισμού ευελπιστούν πως θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του σε επερχόμενες εκλογές.

Αναμένονται οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μετά τη λήξη της συνεδρίασης