Η καταιγίδα «Μπάλος» δεν πλημμύρισε την Ακρόπολη. Τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται πάνω στον ιερό βράχο λειτούργησαν αποτρεπτικά, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τονίζοντας πως «Ίσως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε».

Πρόσθεσε πως «οι εικόνες του περασμένου χειμώνα, όταν τα νερά της βροχής σχημάτιζαν ρυάκια είναι παρελθόν, δεδομένου, ότι «το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μία Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη, και όχι με τα φαινόμενα, τα οποία λίγα χρόνια πριν, ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση».

Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντησή της στην  κριτική που είχε δεχθεί πέρυσι για τον μεγάλο όγκο υδάτων που συγκεντρώθηκε στις παρυφές της μεγάλης  διάστρωσης που έγινε από τα Προπύλαια μέχρι το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης. Τότε, είχαν αναρωτηθεί καλοπροαίρετοι αρχαιόφιλοι, γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έγιναν συγχρόνως με τη διάστρωση αλλά ακολούθησαν αυτής.

Η απάντηση ότι η Ακρόπολη πλημμύριζε πάντα δεν απαλλάσσει  όσους έκαναν τη μελέτη διάστρωσης  αλλά και την ιδιωτική εταιρεία που την εφάρμοσε. Κι ενώ η διάστρωση έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ξεκίνησαν το 2020 υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση. Αραγε, εκείνη η μαρμάρινη στήλη με την αναγραφή της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση στην είσοδο της Ακρόπολης, πλάι στην άλλη της Ουνέσκο για την κήρυξη του μνημείου ως παγκόσμιας κληρονομιάς, τοποθετήθηκε ή αναβλήθηκε ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις καθώς η ανάρτησή της ήταν προϋπόθεση για την χορηγία;