Έξι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα αστυνομικό τμήμα για να εξιχνιάσουν μαζί με τον αστυνόμο την υπόθεση απαγωγής ή κλοπής ή εξαφάνισης ενός χρυσόψαρου.

«Το χρυσόψαρο» του Δημήτρη Νταούλη είναι ένα έργο για την ελευθερία. Μια σουρεαλιστική κωμωδία με πολλές ανατροπές, που ανεβαίνει στο θέατρο Μπιπ στην Κυψέλη από ένα θίασο νέων και ταλαντούχων εφτά νέων και ταλαντούχων ηθοποιών που τα δίνουν ουσιαστικά όλα επί σκηνής….

Μ’ αφορμή την παράσταση συνομιλήσαμε με την ηθοποιό Βερόνικα Μπακόλα προσπαθώντας να εξιχνιάσουμε το μυστήριο του χαμένου χρυσόψαρου..

Πείτε μας δύο λόγια για το “Χρυσόψαρο”;
Το χρυσόψαρο είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία και όχι μόνο. Απ’ τη μέση και μετά αρχίζει και θέτει αρκετούς προβληματισμούς στο θεατή. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού!

-Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην παράσταση;
Εγώ υποδύομαι τη σύζυγο συζύγου εφοπλιστού, όπως η ίδια συστήνεται ξανά και ξανά. Είναι μια γυναίκα υψηλής καταγωγής. Η ζωή της όμως δεν είναι τόσο ευτυχισμένη όπως αποκαλύπτεται και ψάχνει τρόπους να καταπολεμήσει την ανία της. Γι’ αυτό κιόλας πιστεύω βρίσκεται στο αστυνομικό τρόπο. Έχει την ανάγκη να συναναστραφεί με κόσμο.

Αντιμετωπίσατε  δυσκολίες/προκλήσεις στην ερμηνεία του ρόλου σου και ποιες;
Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες ψάχνοντας τον ρόλο. Το στάτους αυτής της γυναίκας είναι τελείως διαφορετικό απ’ το δικό μου οπότε χρειάστηκε να μελετήσω διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά ήταν το savoir vivre. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας περίπου το πως συμπεριφέρονται αυτές οι μεγάλες κυρίες αλλά για να μη μείνει απλώς ένα σχήμα αυτό έπρεπε να ψάξω πιο βαθιά. Ωστόσο η γυναίκα αυτή έχει πολλά λαϊκά ξεσπάσματα στη συμπεριφορά της που εκεί είναι που βρέθηκαν οι συνδέσεις μεταξύ μας.

-Ως λαός πιστεύετε ότι έχουμε «Μνήμη Χρυσόψαρου»;
Ως λαός πιστεύω ότι είμαστε αυτό που είναι κι ο μέσος άνθρωπος, χρυσόψαρο σε αυτά που τον πληγώνουν ή αυτά που θεωρεί ασήμαντα και ελέφαντας από την άλλη σε πράγματα που τον φανατίζουν έτσι ώστε να μπορεί να ρίχνει την ευθύνες αλλού.

-Τι σας οδήγησε στην υποκριτική; Ήταν πάντα αυτό που πάντα θέλατε;
Η αλήθεια είναι ότι άργησα πολύ να βρω αυτό που θέλω. Ίσως να υπήρχε από νωρίτερα μέσα μου σαν σκέψη, απ’ αυτές που δεν τολμάς και τόσο εύκολα να εξωτερικεύσεις. Έκανα θέατρο και στο σχολείο. Ήμουν στη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου οπότε αυτό ήταν μια πρώτη επαφή για να δω ότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ! Για διάφορους λόγους ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να σπουδάσω επέλεξα την Αρχαιολογία, αλλά και πάλι ήμουν κακή φοιτήτρια, το μυαλό μου ήταν στη θεατρική ομάδα που άνηκα στα φοιτητικά χρόνια και θεωρούσα ότι είναι ότι πιο όμορφο κάνω. Κάπως, έτσι  κατάλαβα πως είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στο θέατρο;
Με συναρπάζει το ότι μπαίνεις σε άλλους κόσμους. Σε άλλες εποχές, σε χαρακτήρες άκρως αντίθετους με σένα αλλά αυτό που με συναρπάζει περισσότερο είναι ότι γνωρίζεις πολύ καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό. Συνεχώς ανακαλύπτεις πράγματα για σένα μέσα απ’ το θέατρο που ούτε τα φανταζόσουν.

-Τι  δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή σας σήμερα;
Δυσκολεύει τη ζωή μου το ότι για να κάνω θέατρο δεν αρκεί να κάνω μόνο αυτό. Για να βγάζω λεφτά πρέπει να κάνω κι άλλα πράγματα. Και είναι κρίμα που δεν μπορούμε οι νέοι ηθοποιοί να εναποθέσουμε όλη μας την ενέργεια, την όρεξη και τη συγκέντρωση σ’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε!

Πώς ονειρεύεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια;
Ονειρεύομαι αυτό που λέω και παραπάνω, να κάνω μόνο θέατρο. Να είναι η δουλειά μου και μόνο αυτή η δουλειά μου και να έχω την ίδια πίστη και όρεξη που έχω και τώρα.

 

Το  «Χρυσόψαρο» για 6 ακόμη παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη

τηλέφωνο κρατήσεων: 2130344074

 

Παίζουν, καταθέτουν, τραγουδούν: (Με σειρά εμφάνισης) Δημήτρης Μπούρας, Γιώργος Ημέρης, Δώρα Πανταζοπούλου, Βερόνικα Μπακόλα, Ανδριανή Κυλάφη, Σάββας Βασιλειάδης, Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου.

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12 € κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)

Μέχρι 4 Φεβρουαρίου