Στους πρόποδες της οροσειράς και μέσα στην κοιλάδα του Ροδανού ποταμού οι δύο πόλεις απέχουν 63 χιλιόμετρα. Η αντιπαλότητα Λιόν – Σέντ Ετιέν κρατάει πάνω από 50 χρόνια, από τότε που η Σεντ Ετιέν ήταν η μεγαλύτερη ομάδα της Γαλλίας και η Λιόν ένα τίποτα στον γαλλικό αθλητισμό. Έχουν αλλάξει όλα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κόσμος της Σεντ Ετιέν ήταν πολύ θερμός παρά τους 3 βαθμούς Κελσίου, αλλά η ομάδα τους πρόδωσε. Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυναμικά μα έκαναν λάθη μοναδικά. Στο 11′ ο Χαμουμά εκτέλεσε κόρνερ κάνοντας σέντρα προς τα πίσω και έδωσε επίθεση 3 με 2 στη Λιόν ! Ο Ντεπάι τον ευχαρίστησε και με τεχνικό πλασέ πέτυχε το 0-1. Ο προπονητής των Στεφανουά έκανε αμέσως αλλαγή τον Χαμουμά για τιμωρία στο 13′.

 

Στο 25′ ο Φεκίρ με τέλειο αριστερό σουτ «τηλεγράφησε’ το 0-2 . Στην επανάληψη βγήκε να αντιδράσει η γηπεδούχος αλλά η καταστροφή την βρήκε στο 48′. Ο Λακρουά έκανε βάναυσο φάουλ στον Φεκίρ και αποβλήθηκε. Όλα έγιναν εύκολα για τη Λυών. Στο 58′ ο Ντίαζ και στο 65′ ο Τραορέ έκαναν το 0-4. Στο 85′ ο Φεκίρ υπέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Λιόν απέναντι στη Σεντ Ετιέν που ξεπέρασε το 1-4 του 2011.

Στον πανηγυρισμό Ο Γάλλος ζήλεψε το Μέσι. Έβγαλε και έτεινε τη φανέλα του στους χούλιγκαν των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να εισβάλουν στο γήπεδο και να διακοπεί το ματς για μισή ώρα. Αναμένεται μεγάλη τιμωρία για τους πράσινους. Η Λιόν έμεινε 3η, η Σεντ Ετιέν 6η.

 

 

Το θέαμα στη Γαλλία βέβαια δεν περιορίστηκε στις Άλπεις. Οι πενταροεξάρες έπεσαν σύννεφο σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μετά απο 40 χρόνια που 4 διαφορετικές ομάδες πετυχαίνουν 5 γκολ και άνω σε μια αγωνιστική μόνο.

Η Παρί χωρίς το Νεϊμάρ έριξε 5 στην μέσα στην Ανζέ με 2 από Καβάνι – Εμπαπέ και άλλο ένα του Ντράξλερ. Η Μαρσέιγ άλλα 5 στην Καέν με το Μήτρογλου να μη λείπει απ΄το πάρτι. Τους πέρασε όλους η Μονακό που φόρτωσε με 6 τη Ρέν.

Όλα τα γκολ της αγωνιστικής: