Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και οριοθέτησς τον βασικό στόχο που είναι το τέλος της επιτροπείας πάση θυσία και αναγνωρίζει πως κάποιοι θα πονέσουν. 

αιτιολόγησε την καθυστέρηση για την αξιολόγηση με το πλεόνασμα 3,9% έναντι του 0,1% που προέβλεπε το ΔΝΤ. Μας ζητούσαν 44 φορές περισσότερα μέτρα σε κόστος. Οι μόνοι που επιμένουν να κλείσουμε πάση θυσία, ήταν οι αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της.

Καθυστερήσεις κάνω όταν θέλω να πάρω την πρόκριση. Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις. Δεν θα έχουμε δημοσιονομική επιβάρυνση με αυτό τον τρόπο και καταφέραμε να απομονώσουμε το Ταμείο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα άρνησης της προνομοθέτησης ως έλλειμμα δημοκρατίας, απάντησε πως μπήκαμε στην συνολική διαπραγμάτευση βάζοντας και το χρέος και δεν φέραμε μέτρα υπό αίρεση.

Θέλανε να ρίξουν την ευθύνη σε μας που δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και ΔΝΤ με Βερολίνο έβαλαν στη μέση την Ελλάδα με τις λάθος προβλέψεις τους.

Τα αντίμετρα είναι 2% συνολικά για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω ανυπαρξίας του κοινωνικού κράτους, δεν πρέπει να τα υποβαθμίζουμε, δεν είναι της πλάκας υπογράμμισε.

Δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα 3,5% δεν αντέχει η χώρα άλλο χρόνο επιτροπείας, σημείωσε.

Μέσα στους επόμενους 20 μήνες θα πάρουμε την  λύση για το χρέος και μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα.

Ο κόφτης εισοδημάτων δεν ενεργοποιήθηκε αλλά λειτούργησαν άλλοι κόφτες ρεμούλας, διαπλοκής, μίζας και φοροδιαφυγής.

Βλέπω ένα mea culpa των Ευρωπαίων, αναγνωρίζουν τα λάθη τους και φτιάχνουμε το «εξιτήριο από τα μνημόνια» σημείωσε.

Υπερασπίστηκε τα έργα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τα οδικά έργα που καθυστερούσαν για τέσσερα χρόνια με 700 εκατ. ευρώ οικονομία.

Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που παραδέχτηκε πως είχα αυταπάτες, στέκεται στα πόδια της η χώρα και η μάχη δεν δίδεται εν αδίκω.

Για την Άνγκελα΄Μέρκελ ανέφερε για το περιβόητο go back, παραδέχτηκε πως γνωρίζοντας ένα άνθρωπο βλέπεις και άλλα πράγματα και μπορώ να την χαρακτηρίσω ανοιχτόμυαλη ιδιαίτερα για το προσφυγικό.

Για την καταιγίδα κατασχέσεων από την εφορία, και οφείλεται στην ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ αλλά πρέπει να προτεραιοποιούμε και να προστατεύουμε τους αδύναμους.

Για τη ΔΕΗ είπε πως κράτησε τα «φιλέτα» της και το δημόσιο χαρακτήρα της. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουμε την παραγωγή με τις ΝΟΜΕ.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως η μείωση θα έρθει με τα αντίμετρα και κάρφωσε την ΝΔ που γεν τι έκανε όσο ήταν κυβέρνηση.

Για τις δημοσκοπήσεις και τα μικρά ποσοστά σημείωσε πως η λαϊκή αποδοκιμασία ήταν στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους ενώ τώρα δεν ισχύει που αγκαλιάσαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους.

Για την έξοδο στις αγορές ανέφερε πως καθυστερήσαμε λίγους μήνες αλλά ο στόχος είναι να είναι διατηρήσιμη και όχι ευκαιριακή.

Για την εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς σε χαμηλοσυνταξιούχους απάντησε πως θα σταματήσει την καταιγίδα που έφεραν οι προηγούμενοι, με την έξοδο από τα μνημόνια