Σήμερα, η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, ταξιδεύει για πρώτη φορά εκτός συνόρων, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Το βράδυ σήμερα, η Καγκελάριος θα παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, τις σημαντικές δράσεις του προγράμματος της Γερμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ,  Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2020.

Πριν από την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου David-Maria Sassoli, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα της Γερμανικής Προεδρίας.

Στη συζήτηση αναμένεται να κυριαρχήσουν το Σχέδιο Ανάκαμψης (750 δισ ευρώ) και ο επταετής προυπολογισμός της ΕΕ (2021-2027- 1,1 τρισ), που θα είναι και τα κυρίαρχα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Παρασκευή, 17 Ιουλίου και το Σάββατο, 18 του ίδιου μηνός.

Συνάντηση Αγκελα Μέρκελ με Mark Rutte

Τις προτεραιότητες της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα συζητήσει η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μα τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος θα επισκεφθεί, αύριο το Βερολίνο.

Πηγή: Blog: marina anastas.kourbela