Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 13:00 ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του, παρά την επίθεση που δέχεται.

Ταυτόχρονα θα βρεθεί απέναντι  στους δικαστές στις 15 Μαρτίου, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την πρόσληψη ατόμων της οικογένειάς του σε θέσεις με υπερβολικές αμοιβές και χωρίς εμφανή έργο.

«Δεν θα ενδώσω, δεν θα παραιτηθώ, δεν θα αποσυρθώ, θα πολεμήσω ώς το τέλος», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τους πολέμιούς του για «πολιτική εξόντωση».

«Δεν έχω καταχραστεί δημόσια χρήματα, προσέλαβα άτομα της οικογένειάς μου γιατί έχω εμπιστοσύνη σε αυτά και η εμπιστοσύνη είναι σημαντική στην πολιτική» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Φιγιόν είχε συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματός του ενώ ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του, με μια εφημερίδα να αναφέρει πως κλήθηκε για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια Γεωργική Έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων.