Ο πιο φημισμένος αγώνας Ράλι όχι μόνο στην Ελλάδα, έρχεται σε λίγες μέρες!

Πολλοί θα δώσουν το «παρών» στις ειδικές του πιο φημισμένου αγώνα Ράλι στην Ελλάδα και το enetpress.gr σας παρουσιάζει τα τελευταία νέα. α βουνά πάνω από τη Λαμία απέκτησαν αγωνιστικό χρώμα, αφού τα περισσότερα πληρώματα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους δοκιμές πριν από την έναρξη του αγώνα.

Με τις καιρικές συνθήκες των περασμένων ημερών, με τις έντονες βροχές, αλλά και την κυκλοθυμική διάθεση που φαίνεται ότι θα έχει ο καιρός και τις επόμενες μέρες, τα βλέμματα και η σκέψη όλων ήταν στραμμένη προς τον… ουρανό. Από τις δοκιμές δεν έλειψε ένα διάστημα βροχής που έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα και σε αυτού του είδους τις συνθήκες. Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι των Nasser Al-Attiyah και Kajetan Kajetanowicz, όπως και του επικεφαλής της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Bruno Magalhaes.

Από ελληνικής πλευράς τη σημαία κρατούν ψηλά οι Τσολακίδης-Δήμου, που με το Skoda Fabia R5 πραγματοποίησαν περίπου 40 χιλιόμετρα δοκιμών. Σημειώνεται ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδος 2016, Φιλιππίδης-Μαχαίρας, που συμμετέχουν επίσης με Skoda Fabia R5, απέφυγαν την πρώτη μέρα δοκιμών λόγω της λάσπης και επικεντρώθηκαν σε συνθήκες πιο αντιπροσωπευτικές αυτών που αναμένονται στον αγώνα.

Ο αγώνας

* Η διαδρομή του αγώνα σε σχέση με αυτήν του 2016 δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της.

* Η ε.δ. 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).

* Η ε.δ. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

* Τόσο το Service Park του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Τα σημεία που μπορούν οι θεατές να έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά την ειδική Άμφισσας στο Ράλι Ακρόπολις

Τρία είναι τα σημεία που μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν την ειδική διαδρομή Νέα Γραβιά.

Σημείο Α: Βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής. Πρόκειται για ένα γρήγορο κατηγορικό και θεαματικό κομμάτι, με κλειστές στροφές και φουρκέτες μέχρι την αλλαγή πορείας όπου τα αγωνιστικά στρίβουν για το χωριό Δροσοχώρι με μία γρήγορη ευθεία. Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση από την Αράχωβα προς τον Επτάλοφο. Πριν οι θεατές φτάσουν στο χωριό Επτάλοφο υπάρχει ειδική σήμανση όπου στρίβοντας αριστερά στο χωματόδρομο προς το δασικό χωριό και συνεχίζοντας ευθεία φτάνουμε στο παραπάνω σημείο.
Σημείο Β: Βρίσκεται ανάμεσα 14ο και 15ο χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής. Συνεχίζοντας από το σημείο Α προς την κατεύθυνση για το χωριό Δροσοχώρι θα συναντήσουμε διαδοχικές θεαματικές φουρκέτες. Υπάρχει χώρος στάθμευσης, αλλά οι θεατές θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο τουλάχιστον 2.30 ώρες νωρίτερα από την διέλευση του πρώτου αυτοκινήτου και δεν θα μπορούν να φύγουν πριν την ολοκλήρωση της ειδικής διαδρομής.
Σημείο Γ: Βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής και οι θεατές μπορούν να δούνε μία θεαματική κατηφορική φουρκέτα καθώς επίσης και τα δύο επόμενα χιλιόμετρα που ακολουθούν. Πρόσβαση από χωριό Ελαιώνα προς Δροσοχώρι, περνάμε μέσα από το χωριό Δροσοχώρι με κατεύθυνση την ειδική διαδρομή όπου και θα δούμε ειδική σήμανση που θα μας κατευθύνει στο σημείο.