Από το πρωί σπεύδουν στη Μητρόπολη, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες  για να απευθύνουν το “ύστατο χαίρε” στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  η σορός του οποίου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα. Στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καταβεβλημένη και στηριζόμενη σε πατερίτσα, έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς.

Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγο του Αννα Μαρία.

Στις 13.30 οι πόρτες της Μητρόπολης έκλεισαν και πολλοί πολίτες που έμειναν απέξω διαμαρτυρήθηκαν ότι θέλουν να μπουν να προσκυνήσουν.

Στις 2.30 έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έδειξαν τη δυσφορία τους. Ενας από αυτούς μάλιστα φώναξε: «Αληταρά, ήρθε να συλλυπηθείς κιόλας»…

Αντίθετα ιδιαίτερα θερμή  ήταν η υποδοχή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή:

Φωνές αποδοκιμασίας ακούστηκαν και κατά την άφξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Λίγο μετά έφτασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος:

Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε η μεταφορά της σορού στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από εκέι με αεροπλάνο C-130 θα μεταφερθει στα Χανιά για τον ενταφισμό.

Ο αποχαιρετισμός στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Posted by Makis Theodosis on Wednesday, May 31, 2017