Των Ειρήνης Μιλή – Αλεξάνδρας Τάνκα

H κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες η σημερινή μέρα η βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και για την προάσπιση των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνωθεί.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε ότι «με αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο για αυτό πρέπει να τα διεκδικούμε συνεχώς με ξεκίνημα τη σημερινή ημέρα».

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα μνήμης είναι και αφετηρία αγώνων ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν σε μεγάλη ανεργία, ύφεση και αποδόμηση του ασφαλιστικού».

Από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έγινε κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς ώστε να δοθεί μια απάντηση με ξεκάθαρο τρόπο στις «βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές».

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της ΛΑΕ.

Στη συνέχεια ένα μπλοκ της πορείας κατευθύνθηκε προς την ισραηλινή πρεσβεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας των Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές.

Στο μπλοκ συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.