Μετά από διάλειμμα ενός έτους, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final Four, καθώς έκανε το 3-2 στη σειρά των play off της Euroleague και πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για το Final-4 της Euroleague.

Οι “ερυθρόλευκοι” επιβεβαίωσαν τον κανόνα στην Euroleague, που θέλει τον γηπεδούχο να κερδίζει το Game 5 των playoffs (σ.σ.: πλέον μετρά 9/9) επικρατώντας της Αναντολού Εφές (87-78) στο ΣΕΦ, στο οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα η πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλο το σαραντάλεπτο, η άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο β’ μέρος έκανε τη διαφορά, για να φέρει το εισιτήριο για το Sinan Erdem, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι απλά ο πολυτιμότερος του Game 5, αλλά κι ολόκληρης της σειράς με την Αναντολού Εφές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους (και) απόψε έχοντας, 22 πόντους (με 4/6 δίπ., 2/7 τρίπ., 8/11 βολ.), 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη και 10 κερδισμένα φάουλ σε 32’42” συμμετοχής. Αξιοι συμπαραστάτες του, οι Πρίντεζης που πρόσθεσε 14 και να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια στο τέλος και τον Γκριν σχεδόν… αθόρυβα να γράφει 10. Καλή δουλειά και από τον Μπιρτς με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο «game changer» Παπαπέτρου είχε 8 πόντους,

Από την άλλη, έξι παίκτες της ομάδας του Περάσοβιτς τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Οσμάν να είχε 11 και τους Τόμας, Χάνεϊκατ, Μπράουν, Γκρέιντζερ και Ερτέλ από 10 ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78