Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University, IHU) είναι δημόσιο ίδρυμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University, IHU) είναι δημόσιο ίδρυμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΙΔΡYΘΗΚΕ το 2005 και είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο στο οποίο όλα τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά.

ΑΝΑΠΤYΧΘΗΚΕ, δε, στηριζόμενο σε ευρωπαϊκά κονδύλια αρχικά, ενώ σήμερα χρηματοδοτείται κατά 78,% από δίδακτρα και χορηγίες.

ΠΡΟΣΕΛΚYΟΝΤΑΣ φοιτητές από άλλες χώρες, συνεργαζόμενο με καθηγητές διεθνούς φήμης και έχοντας για πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον διεθνώς καταξιωμένο καθηγητή Κώστα Γραμμένο, το εν λόγω ίδρυμα, φέρεται να λειτούργησε μάλλον υποδειγματικά για τα εγχώρια-και όχι μόνο, δεδομένα.

ΠΡOΚΛΗΣΗ χωρίς άλλο η υποδειγματική λειτουργία για τα ΣΥΡΙΖΑ κριτήρια (Γαβρόγλου, Τσίπρα, Νοτοπούλου …και Σια) οπότε έπρεπε να …παρθούν μέτρα!

ΤΑ ΟΠΟIΑ, μέτρα- συλλήψεως ΓΑΒρόγλου προφανώς, ανακοινώθηκαν στο “λαό” από τον Τσίπρα λίγο μετά τα …ρίγη ενθουσιασμού που είχαν προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια του …μετρό σε “μουσαμά”!

ΕΦΕΞHΣ, λέει, το πετυχημένο Πανεπιστήμιο, θα είναι “Νέο” και θα πετάει με …αερόστατα! Ήγουν με τρία ΤΕΙ στην πλάτη για να φτάσει στο επίπεδό τους κι ακόμα βαθύτερα…!

ΠΟΙΟΣ ο λόγος της απόφασης-πιστολιάς, και ποια εκπαιδευτική λογική εξυπηρετεί η συνένωση ενός πετυχημένου ξενόγλωσσου, διεθνούς πανεπιστημίου με 3 περιφερειακά ΤΕΙ που σέρνονται στα εγχώρια ρηχά, μην το ρωτάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για να …εκτελεί! Και οι υπουργοί είναι τα …πιστόλια του! Άλλο δεν ξέρουν και γι αυτό, φεύγοντας, πίσω θ αφήσουν μόνο …πτώματα!

ΠΤΩΜΑΤΑ παιδείας, δικαιοσύνης, αυτοδιοίκησης, ασφάλειας, άμυνας… οικονομίας και κοινωνίας προπαντός.