Η δημοσιογράφος Υγείας, Ιωάννα Λάκα, επισκέφθηκε τον γνωστό Πλαστικό Χειρουργό, Πέτρο Κομπιλάκο στο ιατρείο του στη Γλυφάδα, και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τις θεραπείες προσώπου.

Μολονότι αυτόν τον καιρό δεν βγαίνουμε τόσο συχνά λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό να νιώθουμε ενυδατωμένο και αναζωογονημένο το πρόσωπό μας ακόμα και στο σπίτι μας.

Κύριε Κομπιλάκο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το Botox;

Η αλήθεια είναι πως με την πάροδο του χρόνου, οι εκφράσεις μας αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας και δημιουργούν ρυτίδες. Για ορισμένους ανθρώπους, αυτό αποτελεί αισθητικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να ρίχνει την αυτοπεποίθησή τους. Χάρη στην εξέλιξη της αισθητικής ιατρικής και της τεχνολογίας, με τη θεραπεία Botox μπορούμε ‘’ να γυρίσουμε το χρόνο πίσω’’ και να προσδώσουμε μια νεανικότητα στο πρόσωπο του ασθενούς. Εάν υπάρχει κάποια γυναίκα ή άνδρας που επιθυμεί να προλάβει ή να μειώσει το βάθος της ρυτίδας ανάμεσα στα φρύδια, το μέτωπο ή γύρω από τα μάτια, τότε το Botox αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

Σε ποια ηλικία οι ρυτίδες γίνονται περισσότερο εμφανείς;

Συνήθως τα σημάδια στο πρόσωπό μας γίνονται περισσότερο εμφανή μετά τα 40. Περίπου σε εκείνη την ηλικία, το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών- και όχι μόνο- απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό και ζητούν ιατρική συμβουλή. Ο ειδικός θα εξετάσει την ανάγκη του κάθε ασθενούς και βάσει της κατάστασης του καθενός θα παρέμβει όσο κρίνει απαραίτητο για να προσφέρει ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Γενικά, το Botox είναι η δημοφιλέστερη τεχνική αντιγήρανσης με άμεσα και ορατά αποτελέσματα και στοχεύει κυρίως στην εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και του λαιμού.

Είναι αλήθεια πώς η μεσοθεραπεία αποτελεί μια πολύ δημοφιλή θεραπεία;

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια αρκετά διαδεδομένη θεραπεία, καθώς προσφέρει φρέσκο και ενυδατωμένο πρόσωπο, εμπλουτίζοντας την επιδερμίδα με πολύτιμες ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ζωτικά ιχνοστοιχεία. Συνήθως, συστήνεται σε άτομα που θέλουν να εξαλείψουν το αφυδατωμένο δέρμα, τις πολύ λεπτές ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους.

Ο Π. Κομπιλάκος

Ποια θα λέγατε πως είναι τα κυριότερα οφέλη της μεσοθεραπείας;

Γενικά, η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθά πολύ τους ανθρώπους να απολαύσετε ξανά μια νεανική επιδερμίδα και θα προσδώσει ξανά στο δέρμα τους τη σφριγηλότητα και τη λάμψη που του λείπει. Μάλιστα, η προσθήκη υαλουρονικού οξέος συγκρατεί το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα την ακόμα βαθύτερη ενυδάτωση του δέρματος.

Κατά την περίοδο της άνοιξης, όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Οι μέρες είναι πιο ηλιόλουστες, ο καιρός ανοίγει και κατ’ επέκταση έχουμε όλοι λίγο πολύ μια διάθεση για θετικές αλλαγές στην εμφάνιση μας. Με την κατάλληλη θεραπεία, ο ασθενής θα νιώσει αμέσως ανάπλαση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα του, πράγμα που σίγουρα θα συμβάλλει θετικά στην αλλαγή της ψυχολογίας του.

Τέλος, Γιατρέ, μπορείτε να μας πείτε κάποια γενικά πράγματα για τα νήματα προσώπου;

Το lifting με νήματα είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος και θεωρείται από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την χαλάρωση του δέρματος του προσώπου. Μάλιστα, πρόκειται για μια απλή και μη επεμβατική μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων και πιο προχωρημένων περιστατικών χαλάρωσης του δέρματος, σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Η θεραπεία ανόρθωσης με Νήματα PDO ή COG αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μέθοδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης, χωρίς νυστέρι και τομές.

Ο Δρ. Πέτρος Κομπιλάκος είναι εξειδικευμένος στην Πλαστική, Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική, στις Εφαρμογές Laser, καθώς και στα ενέσιμα εμφυτεύματα.