Με πρωτοβουλία του νέου προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Χινταγιέτ Τούρκογλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης δεξίωση ενόψει της έναρξης του Final Four. Ένα γεγονός που ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη σημασία από τη φαινομενική.

Εξάλλου όπως τόνισε και ο Ζόρντι Μπερτομέου που βρέθηκε εκεί “είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα Final Four” που μια ομοσπονδία διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση. Ίσως αυτό να έχει τη δική του σημασία μιας και η τουρκική ομοσπονδία, μέσω του Τουργκάι Ντεμιρέλ, είχε πρωτοστατήσει στο περσινό σχίσμα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ευχαρίστησε τον “Χίντο” και την Ομοσπονδία για όλα όσα έκαναν για το Final Four, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για το τουρκικό μπάσκετ, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο προσκήνιο. Μην ξεχνάμε ότι η Κωνσταντινούπολη θα διοργανώσει και το Ευρωμπάσκετ.

Αυτός ήταν μεταξύ άλλων και ο σκοπός της δεξίωσης, που είχε για κεντρικό πρόσωπο τον Τούρκογλου και την παρέα του, καθώς και άλλοι παλαιότεροι συμπαίκτες του ήταν στο πλευρό του: ο Μιρσάντ Τουρκσάντ, ο Ερμάλ Κούτσο, ο Ομέρ Ονάν και ο Κερέμ Τουντσερί. Όλες οι παλιοσειρές του τουρκικού μπάσκετ.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και παλιές δόξες της Euroleague όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Μιχάλης Κακιούζης, αλλά ακόμη ο Τζο Αρλάουκας, ο Ματίας Σμόντις, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ και ο GM της Μακάμπι, Νίκολα Βούισιτς.

Στα πλαίσια της όμορφης βραδιάς στις όχθες του Βοσπόρου τιμήθηκαν και οι τέσσερις ομάδες μέσω των εκπροσώπων τους. Για την ΤΣΣΚΑ το παρών έδωσε ο Αντρέι Βατούτιν, για τον Ολυμπιακό ο Χρήστος Σταυρόπουλος, για τη Φενέρμπαχτσε ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και για την Ρεάλ ο Αλμπέρτο Ερέρος. Ο Χινταγιέτ Τούρκογλου έδωσε σε όλους ένα δώρο, σαν αυτό που βλέπετε παρακάτω:

Πιο κεφάτος από όλους ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, ο οποίος ανέβηκε στο πόντιουμ σαν να βρίσκεται σε παρουσίαση ΝΒΑ, την ώρα που ο Ερέρος έλεγε ότι “είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αλλά εύχομαι αν είμαι πιο χαρούμενος την Κυριακή”. Ο Βατούτιν προπόνησε τα τουρκικά του κερδίζοντας το χειροκρότημα, ενώ ο Χρήστος Σταυρόπουλος υπογράμμισε ότι “η Κωνσταντινούπολη είναι μια ξεχωριστή πόλη για μας”.

 

Πηγή:sport24.gr