Nτυμένος σπορ με τζιν παντελόνι και πόλο μπλούζα και οδηγώντας ένα ηλεκτροκίνητο TESLA επισκέφθηκε  το Σάββατο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Δεν ήταν επίσημη επίσκεψη και προγραμματισμένη, εξ ου και η χαλαρή εμφάνισή του.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ξεναγήθηκε  στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου που συγκροτήθηκε από την ιδρύτρια του ΕΜΣΤ Αννα Καφέτση.

Το Μουσείο αυτό λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από προσπάθειες πολλών ετών. Ανοιξε, αλλά λόγω του κορονοϊού δεν ευτύχησε να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στα 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

«Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε και το ανοίξαμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας έτσι τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησής του καθώς τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ αποτελούσαν μια προεκλογική εξαγγελία. «Έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε επίσης στην περιοδική έκθεση UBUNTU, σε 66 έργα 34 δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ.

Ο κ. Δαυίδ και η σύζυγός του Λάνα Ντιμπιέρ, οι οποίοι ξενάγησαν τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρθηκαν στις πηγές έμπνευσης των καλλιτεχνών και πώς αποτυπώνονται στα έργα.

Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί ακόμα την περιοδική έκθεση Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας, της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Hellas, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International.