Της Ζωής Τόλη

Είδαμε στο κηποθέατρο Παπάγου το “Ζητάτε να σας πω”, μία μουσική παράσταση, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, που μας ταξιδεύει σε μια εποχή αφέλειας, προσωπικής εξέγερσης και αγάπης.

Μία κλασική ορχήστρα, ένας ηθοποιός και μια νύχτα μαγική, με υπέροχες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που ακόμα και οι νεότερες γενιές τις έχουν αγκαλιάσει.

Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Aττίκ, Γιαννίδης μας συντρόφεψαν ειδυλλιακά μέσα στη νύχτα με τη μεστή, ζεστή και δυνατή φωνή του ταλαντούχου μας ηθοποιού/σκηνοθέτη.

Η Brillante Classical Orchestra, υπό την ενορχήστρωση και διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βαφειάδου καλεί τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, με ένα δικό του “θεατρικό” τρόπο να ερμηνεύσει τραγούδια, που σημάδεψαν το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο, μα πάνω απ’όλα την ίδια μας τη ζωή. Στο πλάι του χαρισματικού ηθοποιού στέκεται η σπουδαία performer Ντέπη Σακελλαρίου.

Μία νύχτα με το ανάλαφρο αεράκι, με τον ήχο των τζιτζικιών να μας θυμίζουν το λινό καλοκαιράκι, μαζί με το πάθος και το ρυθμό της λυρικής φωνής της καταπληκτικής Ντέπη Σακελλαρίου, η οποία με το μπρίο και την αριστοκρατική της παρουσία, μας έκανε να ξεχαστούμε γλυκά και τρυφερά. Ο συνδυασμός της στιβαρής φωνής του Α. Μπουρδούμη και η αρμονική φωνή της Ν. Σακελλαρίου, μετέδιδαν το κέφι, την έμπνευση και τη χαρά μιας ατμοσφαιρικής συναυλίας.

“Η όμορφη πόλη του Θεοδωράκη” στην έναρξη και “το ποτέ ξανά μαζί” του αγαπημένου μας Μίκης, “τα μάτια βουρκωμένα” του Ξαρχάκου, “ένας ουρανός μ’ αστέρια” και”οι χάντρες”, του ΜίμηΠλέσσα, το ” πόσο λυπάμαι” του Γιαννίδη” και ” το ζητάτε να σας πω”, του Αττίκ, που ήταν και η έμπνευση γι’ αυτή τη συναυλιακή δημιουργία, ήταν μερικά από τα πολλά τραγούδια που ακούστηκαν.

Η ιδιαιτερότητα της δουλειάς αυτής είναι η σύμπραξη / συνάντηση μιας κλασικής ορχήστρας με τραγούδια δημοφιλή, του θεάτρου και του σινεμά, με παγκόσμια εμβέλεια μερικά από αυτά, και που με αυτό τον τρόπο ένωσαν εποχές και μουσικές.

Μια πολύ ωραία μουσική παράσταση με ποιότητα και σεβασμό στα δικά μας κλασσικά τραγούδια.

Η περιοδεία συνεχίζεται.