Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την δική του οπτική γωνία για την διαπραγμάτευση.

Όπως επισημαίνει, «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται” καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση αν θα έχουμε εντός του μηνός Απριλίου, συμφωνία απάντησε:

«Ναι θα έχουμε, αλλά ό,τι και να σας πω σήμερα είναι πρωταπριλιά, ό,τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε»

Δεν έχει άδικο σε αυτό αλλά η παγκόσμια μέρα των ψεμάτων τελειώνει και τα αγκάθια της συμφωνίας ‘τσιμπάνε’. Σε νέα δημοσκόπηση αποτυπώνεται ένα ποσοστό 42,7% των ερωτηθέντων σφυρίζουν αδιάφορα, αποτελούν τους Last Minute ψηφοφόρους, βαδίζουμε εντελώς στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα της Αριστεράς.

Όλοι λένε κάντε κάτι να κλείσει η αξιολόγηση αλλά το μήνυμα του κόσμου είναι δεν αντέχω ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χθες γυναίκες που έχασαν τον άντρα τους, ανάμεσά τους πολλές χήρες θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που καλούνται να ζήσουν για χρόνια χωρίς κανένα εισόδημα.

Αυτό που ζητούν είναι τη κατάργηση του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) που προβλέπει ότι οι χήρες κάτω των 55 ετών θα λαμβάνουν σύνταξη μόνο για τρία χρόνια.

Οι παθογένειες χρόνων δεν θεραπεύονται με ακρωτηριασμούς πολιτών, δεν μπορεί μια ομάδα να γίνεται η Ιφιγένεια για να σωθούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Απαιτείται διαφορετική προσέγγιση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πριν έχουμε κανένα θανατηφόρο ατύχημα για τη χώρα.