Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για το τζάμπα μάγκας που ακούστηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χθες στη αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Η πρώτη αναφορά του ήταν πως η ιώβεια υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται. Με το πακέτο μέτρων θα χάσουν και την 11η σύνταξη και ξεπερνούν τα 8 δισ, ευρώ.

Στο χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού «τσάμπα μάγκας και κουβαρντάς» ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε πως δεν του αρέσει η αργκό του πολιτικού διαλόγου.

Για το πλεόνασμα που πανηγυρίζει η κυβέρνηση υποστηρίζει πως οφείλεται στην υπερφορολόγηση. Τον προκαλώ να δώσει προσωποποιημένες από τώρα παροχές συγκεκριμένου ποσοστού αν είναι τόσο σίγουρος για την επίτευξη των στόχων.

Με συμμάζεμα του Κράτους χωρίς απολύσεις, αναλογία προσλήψεων 5:1, αξιολόγηση και κινητικότητα, εξοικονόμηση στις ΔΕΚΟ θα αλλάξουμε την εικόνα. Θα φέρουμε 1,8 δισ. ευρώ μείωση φόρων με συγκεκριμένες ενέργειες και στόχος να τροποποιήσουμε  το 3,5% πλεόνασμα που μας δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια.

Μπορούμε να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές στη χώρα και θα πείσουμε τους δανειστές. Ο κ.Τσίπρας είναι αναξιόπιστος αφού προσποιείται την μεταρρύθμιση και δημιουργεί το δικό του Κράτος. Είχε την ευκαιρία του και την έχασε δυστυχώς.

Έκανα μια βόλτα στην Ακρόπολη και το Μουσείο ήταν κλειστό την Κυριακή, απαράδεκτο υπογράμμισε.

Πιστεύω στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας με ευέλικτες μορφές εργασίας και μόνο η ανάπτυξη θα σώσει το ασφαλιστικό. Το παιδί να έχει δουλειά και όχι να δίνει χαρτζιλίκι ο συνταξιούχος στο εγγόνι του, πρόσθεσε.

Για τα αντίμετρα τα βάφτισε φερετζές και μεγάλη απάτη. Τα πραγματικά αντίμετρα είναι μείωση φόρων και όχι συσσίτια. Αυτά είναι υποχρεωτικά για ανθρώπινη κοινωνία.

Να μειώσουμε τη συνολική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για να απλωθεί σε όλους. Έχουμε μια άλλη φιλοσοφία με συνολικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών.

Με κατηγόρησαν για χυδαίο λαϊκιστή αυτό που υπόσχομαι είναι να επιστραφεί το κοινωνικό μέρισμα στον πολίτη όχι με ποσά επιστροφής των 1.000 ευρώ σε κάθε συμπολίτη μας.

Να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα μόνιμα και όχι με επιδόματα.

Αρνήθηκε κάθε όχληση από τους θεσμούς, δεν μου ζήτησαν ποτέ να στηρίξω τον Τσίπρα, εκθείασε την Άνγκελα Μέρκελ για την σοβαρότητα και την στήριξη στη χώρα.

Προτεραιότητα μας τα καλά σχολεία

Επιθυμώ καλά σχολεία για κάθε Ελληνόπουλο, ίσες ευκαιρίες για μάθηση, είμαι υπέρ των πρότυπων σχολείων. Να ξεκινήσουμε από τα μικρά γιατί εκεί δημιουργούνται οι ανισότητες.

Κάρφωσε τον πρωθυπουργό με την φράση του Μίκη Θεοδωράκη«όταν ένας αριστερός μετατρέπεται σε αμοραλιστή εξουσιομανής, χάνονται τα ηθικά στηρίγματα». Χαρακτήρισε «ντροπολογία» αυτό που έγινε με τον Ιβάν Σαββίδη και το μήνυμα προς τους υποψήφιους διαπλεκόμενους είναι «ήρθε το τέλος».

Είμαι έτοιμος να συζητήσω με τον πρωθυπουργό ανά πάσα χρονική στιγμή ακόμα και σε debate για να δείξουμε το σχέδιο μας για τη χώρα που θα έχει μια επόμενη μέρα, κατέληξε.