Ο Βρετανός είναι για 4η φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Λιούις Χάμιλτον αν και δεν κέρδισε όπως μας είχε συνηθίσει στα τελευταία Γκραν Πρι κατέκτησε τον 4ο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του και γίνεται ο πιο πετυχημένος Βρετανός οδηγός στη ιστορία της Formula 1.

Στο βάθρο όμως ανέβηκε ο Φερστάπεν που  έδειξε στους Φέτελ, Χάμιλτον πως στρίβουν, ενόσω αυτοί χτυπούσαν, πήρε τη νίκη και τελείωσε τις ελπίδες του Φέτελ να μείνει ζωντανός στη μάχη του πρωταθλήματος. Ιδιος πήρε από νωρίς  την πρωτοπορία,  τον ακολουθήσε ο Μπότας χωρίς όμως να τον απειλήσει και  ανέβηκε  στο βάθρο παρέα με τον Ραϊκόνεν.

Οδηγός όμως του Γκραν Πρι του Μεξικού ο Φέτελ που πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης, αφού από την τελευταία θέση (μπήκε στα πιτς αλλάζοντας όλο το ρύγχος) κατόρθωσε να σκαρφαλώσει μέχρι και την 4η θέση, που όμως δεν του άφησε ελπίδες για τον τίτλο καθώς ο Χάμιλτον που και αυτός μπήκε στα πιτς στην αρχή του αγώνα με κλαταρισμένο το πίσω δεξί τροχό ύστερα από την επαφή με τον Φέτελ ολοκλήρωσε στην 9η θέση.

Έτσι το 2017 για τη Mercedes ήταν χρονιά νταμπλ καθώς εκτός από το πρωτάθλημα των κατασκευαστών κατακτά με τον Χάμιλτον και το αντίστοιχο των οδηγών.

Ένα πρωτάθλημα που κατά μια έννοια το «δώρισε» η Ferrari στη Mercedes με τα λάθη, τις εγκαταλείψεις και τις λάθος στρατηγικές.